Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer

Ze hielden zich even stil, maar daar zijn ze weer. Onze helden! En het gaat goed met ze. Niet alleen de houten versies vermenigvuldigen zich. Ze hebben nu ook een prominente plaats veroverd in de behangcollectie van KEK Amsterdam. Over wie hebben we het? Natuurlijk onze kleine houten robots. Niet alleen meer om mee te spelen, de Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer vanaf de muur.

Styling ID tips en trends Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer donker groen

Behangcollectie

Hoe bijzonder is dat! Onze houten vriendjes sieren nu de nieuwste behangcollectie van KEK Amsterdam. Vanaf de muur bewaken ze jouw slaapkamer, wanneer je in dromenland bent. Of kijken ze je eigenwijs toe als je je huiswerk maakt.

Styling ID tips en trends Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer stoer

Rijkswachters

Voor degene die nog niet achtervolgd worden door deze kleine rakkers, de Rijkswachters zijn heel bijzonder. Het zijn houten robots, ontworpen en geproduceerd door Studio Hamerhaai. Bijzonder is dat ze gemaakt zijn van de transportkisten waar alle kunstschatten van het Rijksmuseum in hebben gezeten tijdens de verbouwing. De Rijkswachters hebben jarenlang de kunstschatten van het Rijksmuseum bewaakt.

Styling ID tips en trends Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer rijkswachters

Diorama

Zoals het in het echte leven, vindt je onder de Rijkswachters ook speciale edities. Voor wie net wat meer van zijn robot verwacht heeft keuze uit formaat, met of zonder lamp of een limited edition. De Rijkswachter Diorama. Deze robotjes blinken uit dankzij een diorama in hun buik: een stilleven, aangelicht met LEDlampjes. Die kan je aan en uit zetten met de schakelaar linksvoor op zijn buik. Het is een Rijkswachter Medium (30 cm) en ook zijn armen kunnen bij de schouder bewogen worden.

Styling ID tips en trends Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer diorama

Limited!

Dankzij de samenwerking tussen Studio Hamerhaai en de Zuid Afrikaanse kunstenaar Flagg komen deze Rijkswachters Diorama tot leven. Op dit moment is Flagg weer in Nederland om nieuwe Diorama’s te creëren, want de vorige limited editon Robotjes hebben allemaal een nieuw onderkomen gevonden. Wees er dan ook snel bij!

Styling ID tips en trends Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer diorama buik

Studio Hamerhaai

Studio Hamerhaai maakt Dutch Design van afval. De Rijkswachters behoren tot hun creaties, maar ze hebben nog veel meer design ontworpen. Bekijk hier hun website.

Styling ID tips en trends Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer diorama buik lamp studio hamerhaai

KEK Amsterdam

Het behang is verkrijgbaar in drie verschillende patronen in acht kleuren. Uit een rol haal je twee banen van elk 48,7 cm breed en 280 cm hoog. Het vliesbehang is niet alleen ontzettend sterk, maar ook makkelijk aan te brengen. In een handomdraai heb je de kinderkamer, werkkamer of gang omgetoverd tot een opvallende ruimte. Kijk voor meer informatie op de website van KEK Amsterdam.

Styling ID tips en trends Rijkswachters bewaken ook jouw slaapkamer licht

We gaan het nu maar toegeven: wij zijn verliefd op de Rijkswachters!

Beeldmateriaal is afkomstig van de Rijkswachters, Studio Hamerhaai en KEK Amsterdam.

Pin It on Pinterest

Share This