Graham & Brown lanceert zijn 10e – Design & Colour of the Year – 2024

Dit jaar, alweer voor de tiende keer, onthult Graham & Brown met trots het Design van jaar NEW EDEN en Kleur van het jaar VIRIDIS. De ontwerpstudio van Graham & Brown creëerde een ontwerp dat gastvrijheid en acceptatie aanmoedigt voor iedereen. Geïnspireerd op Omotenashi, het Japanse begrip voor ‘gastvrijheid’, is deze behang en verfcollectie gecreëerd om een gastvrije sfeer in huis te creëren. Ruimtes in huis lopen in elkaar over, grenzen vervagen van binnen naar buiten en andersom. 

Het design van dit jaar bestaat uit een verscheidenheid aan weelderige bomen en bloemenstruiken. Het levendige, handgeschilderde ontwerp zit vol met flora en fauna, afgewisseld met exotische vogels en rotsachtig landschap. Het overwegend groene palet wordt tot leven gebracht met levendige kleuren in de vorm van boombloesems en uitgestrekte bloemen. De kleuren zijn vriendelijk en uitnodigend, waardoor een neutraal en aanhankelijk karakter ontstaat dat ook krachtig en creatief kan zijn. De diepgroene tinten geven diepte aan het ontwerp, terwijl het gebruik van gouden, blauwe en beige tinten een speels kleuraccent toevoegt.

Nu de krachtige invloed van de natuur op onze gezondheid steeds duidelijker wordt, hebben we deze essentie vastgelegd in het ontwerp om die genezende gevoelens in onze huizen te verwelkomen. Viridis is de perfecte kleurpartner omdat het een rustgevend effect creëert.

2-graham-brown-lanceert-zijn-10e-design-colour-of-the-year-2024

Graham & Brown lanceert zijn 10e – Design & Colour of the Year – 2024

Het “Design of the Year” New Eden is verkrijgbaar in vijf kleurstellingen. Naast Emerald is er ook het levendige Majestic, ingetogen Porcelain, weelderige Mulberry, koninklijke Navy en rustgevende Viridis. New Eden Majestic is het helderste ontwerp, met rijke, opvallende blauwgroen tinten, verweven met koraalaccenten en gele bloemen. Terwijl het New Eden Porcelain een ontwerp met blauwe wassing heeft, waardoor een ingetogen poederachtig kleurenschema ontstaat. Elke kleurstelling is verkrijgbaar als behang, op maat gemaakt fotobehang en textiel (vanaf januari 2024).

Head of design, Maryanne Cartwright: “Bij het creëren van het “Design of the year 2024” wilden we de noodzaak benadrukken om een rustige en gastvrije ruimte voor jezelf en anderen te creëren. We wilden de helende eigenschappen van de natuur benadrukken en het belang om rust te creëren en de tijd te nemen om tot rust te komen in deze bruisende wereld. Terwijl we vooruitkijken met de planeet in gedachten, begint onze manier van denken te veranderen en vormen we diepere verbindingen met de natuur. De tuin is een verlengstuk van het huis geworden, we brengen het buitenleven naar binnen en creëren een essentiële relaxruimte. Met de krachtige invloed van de natuur hebben we deze essentie in New Eden vastgelegd, zodat deze natuurlijke ruimtes binnenshuis kunnen worden gecreëerd. 

3-graham-brown-lanceert-zijn-10e-design-colour-of-the-year-2024

Viridis is de perfecte kleurpartner voor New Eden omdat het een rustgevend effect creëert. Bij het kiezen van onze “Colour of the Year 2024” hebben we ons verdiept in de kleurenpsychologie en de tinten die rust en vrede brengen. Viridis, een rustgevende midden groene tint, weerspiegelt harmonie en stabiliteit, waardoor degenen in de omgeving kunnen ontspannen en revitaliseren. Viridis is de kleur van groei en gezondheid, weerspiegelt de natuur en drukt vernieuwing en leven uit. Het roept een gevoel van overvloed op en biedt tegelijkertijd een rustgevend en veilig gevoel. We zien onze huizen als een toevluchtsoord, een plek om tijd door te brengen met familie en vrienden, en dit is de perfecte tint om een uitnodigend kleurenpalet te creëren.”

Als aanvulling op het New Eden Emerald design lanceert Graham & Brown de Colour of the Year 2024: Viridis. Een prachtige gedempte groene kleur, zorgvuldig samengesteld om een warme en gastvrije ruimte te creëren, die een rustgevende sfeer biedt. Viridis is een complexe maar toch flexibele tint, die diepte aan een ruimte toevoegt en de lijnen tussen buiten en binnen vervaagt. Het is een natuurlijke en opbeurende tint die een inventief alternatief biedt voor het greige interieur. Viridis is de perfecte belichaming van de vruchtbare groene heuvels om ons heen. Het kan worden gebruikt in kleine, gezellige ruimtes om een rustgevend effect te creëren of in grotere kamers om de ruimte te transformeren in een verfijnde en toch ontspannende ruimte. Het is vooral perfect voor ruimtes waar buiten en binnen elkaar ontmoeten. Zoals alle verf van Graham & Brown is Viridis een eco-verf: op waterbasis, geurloos en ultra-laag VOC, wat resulteert in een milieuvriendelijker product. De verfblikken zijn volledig recyclebaar en er zijn geen dierproeven uitgevoerd bij de producten van Graham & Brown.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]