OVER NANCY

Ik, Nancy van der Drift, kreeg de passie voor interieur met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan was ik in de meubelstoffeerderij van mijn vader te vinden. Pas vele jaren later besloot ik mijn passie professioneel op te pakken. Na een opfriscursus interieurstyling, werd Styling ID opgericht. Eerst als stylist, totdat ik mijn ware passie ontdekte: schrijven over interieur! Zo ontstond 5 jaar geleden mijn blog, dat langzaam uitgroeide tot een inspiratievol en informatief interieurplatform. Op Styling ID schrijf ik over alles wat met interieur te maken heeft, in en om het huis.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik als zelfstandige ondernemer Styling ID begonnen, met als doel styling- en interieuradvies te geven aan particuliere opdrachtgevers. Door omstandigheden verliepen mijn verwachtingen niet zoals bedacht en kwam ik erachter, dat je wel echt iets speciaals te bieden moest hebben om als interieurstylist op te vallen. Mijn ‘handtekening’ was niet speciaal genoeg. Opdrachten bleven uit, maar dankzij een tip van een vriend, belandde ik op de online redactie van BouwMedia, uitgever van diverse interieurmagazines. Hier ontdekte ik de passie van het schrijven over interieur. De website Styling ID veranderde langzaam in een interieurblog en is met de jaren uitgegroeid tot een inspiratievol platform.

Speed stylingadvies
Ik heb dus niet zo zeer een eigen stijl ontwikkeld, maar door mijn vele beurs- en bedrijfsbezoeken in binnen en buitenland, het dagelijks schrijven voor diverse interieurmagazines, heb ik een enorme kennis opgebouwd. Ik geef nog uitsluitend speed stylingadvies, een brainstormsessie voor opdrachtgevers, die een duwtje in de rug nodig hebben. Het leuke is wel dat ik meestal voor een langer traject ingehuurd wordt en voor korte tijd een heel intensief contact opbouw met mijn klanten. Ik ga uit van de eigen kracht en creativiteit van de personen zelf. Trends zijn leuk en inspiratievol, maar als de kleur paars een trend is en jij daar niet van houdt, kies je toch echt een andere kleur. De mensen met wie ik mag werken, hebben vaak enorm leuke ideeën voor hun interieur. Ik slijp deze bij, zodat het bij het hele gezin past en dat ieder gezinslid iets van zijn of haar wensen terugvindt in de gerestylde ruimte. Ieder huis moet een thuis zijn voor de bewoners.

Online redacteur
Ik ben nog steeds freelance schrijver bij uitgeverij Bouwmedia. Ik had nooit verwacht dat ik het schrijven zo leuk zou vinden. Heel trots ben ik dan ook op mijn plek als online redacteur van deze redactie. Ik schrijf voor verschillende websites, heb mijn eigen woonblog op UW-woonmagazine en ben sinds februari 2020 hoofdredactrice van UWKEUKENprof.nl. Daarnaast ben ik mede hoofdredactrice van het UW woonboek. Een heerlijk tafelboek met fraaie reportages van interieurprojecten van bekende Nederlandse interieurarchitecten en designers. Een enorm mooie ervaring om ook aan print mee te mogen werken!

Communicatie en Marketing
In de afgelopen jaren heb ik een behoorlijk netwerk van relaties opgebouwd binnen en buiten de interieurwereld. Naast het schrijven van eigen blogs, heb ik me ontwikkeld op gebied van social media, persberichten, webteksten en het creëren van unieke content. Voor 8 bedrijven verzorg ik inmiddels maandelijks teksten/blogs voor hun website en beheer ik de posts op diverse Social Media. Dit intensieve samenwerken brengt ook veel plezier met zich mee. Als echte teamplayer, voel ik me dan ook vereerd om deel uit te maken van diverse teams. Voor mij is het een must me thuis te voelen bij de mensen achter het bedrijf of merk, hun product en werkwijze.

Nancy van der Drift Styling ID
Westwing Interior Lover teal
Hulc Publisher
Logo-Art-of-Fire
MONDiART LOGO
Logo Bas Tweewielers zoetermeer
logo UWKEUKENprof.nl
Logo-Meubelshop-Emmen
Logo-International-Video-Company
Logo Bouwmedia
logo Falmec