OVER NANCY

 

In ben Nancy van der Drift. Van jongs af aan was ik in de meubelstoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Iedere vrijdag ging ik trouw de showroom schoonmaken. Mijn eerste “echte” klus was knopen draaien, voor de nieuwe kussens. Dat vond ik fantastisch om te doen. Later mocht ik ook mee naar de klant. Op project tapijt leggen of linoleum. Mijn taak was dan om de messen scherp te houden en alle gereedschap aan te geven. En als de klus geklaard was, mocht ik het nieuwe tapijt stofzuigen.

In de showroom lag een schat aan staalboeken. Mijn basiskennis over vloerbedekking, raamdecoratie en meubelstoffen werd hier automatisch door gevoed. Op deze manier leerde ik wat de mogelijkheden waren op het gebied van interieur en leerde ik het zelf toe te passen in de praktijk.

Nancy van der drift - Styling ID

Styling ID

Na een lange omweg van diverse banen en moederschap, begon de interieurwereld toch weer aan me te trekken. Als opgeleid interieurstylist begon ik aan een andere, lang gekoesterde droom: met Styling ID werd ik ook zelfstandig ondernemer. Om rond te kunnen komen van mijn bedrijfje, ging ik naast de stylingopdrachten als schrijver aan de slag. De website van Styling ID veranderde in een blog en ik kreeg steeds meer volgers. Het schrijven is inmiddels het belangrijkste onderdeel van mijn bedrijf geworden. Samen met mijn dochter Floor, bezoek ik diverse beurzen en evenementen in binnen- en buitenland.

Online redacteur

Wanneer je een eigen bedrijf start heb je het natuurlijk niet direct een groot klantenbestand. Om toch bezig te zijn met de interieurwereld ging ik werken als freelance schrijver bij uitgeverij Bouwmedia. Ik had nooit verwacht dat ik het schrijven zo leuk zou vinden. Heel trots ben ik dan ook op mijn plek als online redacteur op deze redactie. Ik schrijf voor verschillende websites, heb mijn eigen woonblog op UW-woonmagazine en ben sinds februari 2020 hoofdredactrice van UWKEUKENprof.nl.

Media Partner

In de afgelopen jaren heb ik een behoorlijk netwerk van relaties opgebouwd binnen en buiten de interieurwereld. Naast schrijven heb ik me ontwikkeld op gebied van social media, persberichten, webteksten en het creëren van unieke content. Ik richt me vooral op de ‘kleinere’ ondernemer, die zelf geen tijd of know-how hebben op gebied van Social Media en Website. En daarnaast een klein budget om iemand hiervoor in te huren. Als Media Partner ontzorg ik ondernemers door juist die taken over te nemen. In nauw overleg verzorg ik de teksten op website en plaats ik namens hun bedrijf posts op Social Media. Met als doel de juiste doelgroep te bereiken en de vindbaarheid van het bedrijf te vergroten. Naast deze werkzaamheden, vind ik het intensieve en persoonlijke contact met de klant erg leuk. Wat natuurlijk ook erg belangrijk is, want we gaan onze samenwerking voor een langere tijd aan.

Westwing Interior Lover teal

VOLG ONS OP

Pin It on Pinterest

Share This