Beter leven met gezond groen

Kamerplanten vormen natuurlijke decoratieve elementen en sommige hebben nog een extra pluspunt. Luchtzuiverende planten dragen namelijk op een positieve manier bij aan iedere leefruimte, zowel fysiek als mentaal. Of je nu woont, werkt, slaapt of ontspant, alles wordt beter met een dosis gezond groen. Met name in de periode van oktober tot maart hebben luchtzuiverende kamerplanten hun grootste impact. In deze maanden houden de meeste mensen ramen en deuren vaak gesloten, wat leidt tot minder natuurlijke ventilatie. Hoe meer planten je hebt, des te sterker het effect wordt.

Beter wonen
Zeker wanneer het huis niet goed geventileerd wordt, is er sprake van een ongezond binnenklimaat. Luchtverontreinigingen komen bijvoorbeeld voort uit elektrische apparaten, vloerb edekking, meubels en gordijnen. Luchtzuiverende planten bieden dan uitkomst omdat ze in staat zijn deze schadelijke gassen weg te nemen en zuurstof terug te geven. Je zult merken dat griepachtige klachten als hoesten, droge ogen, verkoudheid en hoofdpijn dan verminderen. Hoe meer planten, hoe groter het effect.

Beter werken
Ben je veel aan het werk achter de laptop of doe je je huiswerk? Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van luchtzuiverende planten het concentratievermogen verbetert en de productiviteit verhoogt. Het effect is het grootst wanneer je direct zicht hebt op de planten. Zet luchtzuiveraars bijvoorbeeld pal naast het beeldscherm.

beter-leven-met-gezond-groen 3 2

Beter leven met gezond groen

Beter slapen
Voor een goede nachtrust is, behalve bijvoorbeeld een goed matras, ook goede luchtkwaliteit van belang. Luchtzuiverende planten filteren schadelijke gassen en geven zuurstof terug. En hoe meer zuurstof, hoe beter en dieper je slaapt. Ontwaken doe je in a lle rust én in een sfeervolle, groene omgeving.

Beter relaxen
In Japan noemen ze het ‘shinrin-yoku’ en het betekent letterlijk ‘baden in het bos’. De gedachte erachter is dat je vertraagt en je zintuigen bewust opent door je onder te dompelen in een plantrijke omgeving. Het resultaat is een kalm en goed gevoel. Ook wetenschappelijke onderzoeken ondersteunen deze gedachte. Creëer daarom een groen hoekje met luchtzuiverende planten. Bijvoorbeeld rondom het bad of je luie stoel.

Volop keuze
Luchtzuiverende planten herken je aan het Air So Pure-label en voor elke interieurstijl zijn er gezonde planten te vinden. Je kunt onder meer genieten van varens (zoals Nephrolepis en Phlebodium), lepelplant (Spathiphyllum), graslelie (Chlorophytum),gatenplant (Monstera), palmen (Areca en Kentia) pauwenplant (Calathea), klimop(Hedera), drakenbloedboom (Dracaena), tabaksplant (Ficus lyrata) en Strelitzia.

Eenvoudig
Luchtzuiverende planten zijn sterk en vragen geen groene vingers. Op het Air So Pure-label staan eenvoudige aanwijzingen. Let daarbij vooral op de juiste standplaats: voldoende daglicht maar geen volle zon. Voor de rest is het een kwestie van regelmatig water geven. Wanneer je eens per maand een beetje plantenvoeding aan het gietwater toevoegt, blijven de planten extra sterk.

Luchtzuiverende planten zijn onder meer te koop bij tuincentra. Kijk voor meer informatie, tips en verkoopadressen op www.airsopure.nl

Fotocredit: Air So Pure

 

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]