Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017

Wat is het toch fantastisch om keer op keer verrast te worden tijdens een beurs. Ook dit keer hebben we nieuw design en trends gespot tijdens Design District 2017. Deze vakbeurs vond plaats in de oude industriële Van Nelle fabriek in Rotterdam. Daar rondlopen is al zo’n feest en dan hebben we het nog niet eens over de super goede sfeer die er was. Maar liefst drie hallen vol en alles gericht op de interieurbranche. Een walhalla voor interieurfreaks zoals wij.

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 welkom

Gezellig druk

Op uitnodiging van LABEL van den Berg betraden wij de beurs. De sfeer was vrolijk en bruisend. Ondanks dat de beurs net geopend was, liep er al heel wat publiek. Ik moet altijd alle indrukken even tot me laten komen. Samen met Ineke Lamein liep ik langzaam Hal 1 in.

GewoonGers

Ter hoogte van de stand van GewoonGers begonnen mijn ogen te wennen al dat moois. Of het door de naam kwam of de prachtige vintage puien, onze aandacht was getrokken. De GewoonGers puien en deuren passen perfect in een jaren ’30 woning of een loft.

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Gewoon Gers

Buiten District

Aangetrokken door het zonnetje liepen we even later in de mooie tuin van Design District, waar zo’n 10 deelnemers hun nieuwste buitenmeubilair presenteerden. Bij het zien van de loungebanken van het designlabel Net-Echt bekroop ons een waar vakantiegevoel. De tuinmeubelen lijken van beton maar ze zijn lichtgewicht, oersterk en duurzaam. De betonlook banken en tafels van Net-Echt gaan eindeloos mee door het tijdloze design en het sterke materiaal.

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Net-Echt

Business Stations

In de lange gang naar Hal 2 presenteerden een aantal jonge, ondernemende studenten van de Willem de Kooning Academie zichzelf en hun prachtige interieurontwerpen. We lichten er een paar uit.

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Plasticiet

Plasticiet

Afval dat men ziet als nutteloos wordt op kleine schaal getransformeerd tot marmerachtige platen.

Marten Middel, Joost Dingemans, Anne-Marije Manting, Yvette de Wit en Levi Baeten

Knitted Copper

Knitted Copper is een serie van transparante manden die plaats bieden aan de objecten die je wilt bewaren.

Sofia Chin

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 knitted copper
Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Cocoon

COCOON

Deze hangende plantenbak is geïnspireerd door een cocon. Als de cocon van een rups open breekt, komt er een prachtige vlinder uit. Het designproces van de COCOON plantenbak refereert aan dit verhaal. De plant of bloem is in dit geval de vlinder!

Rik van Mierlo

Plynoleum kruk

Furniture Linoleum is een halffabricaat linoleum product. Door het lamineren van furniture Linoleum ontstaat er een vrijstaand constructief materiaal. Met het ontwerp van deze kruk, heeft Kim de mogelijkheden en karakteristieken van het materiaal goed naar voren laten komen.

Kim van Nispen

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 plynoleum

Red Dot Design Award

Na een korte koffie pauze vervolgden we het pad in Hal 2. Spontaan verliefd werden we op de Scandinavische Pi Chair. De Pi collectie is een resultaat van de ambitieuze en efficiënte samenwerking tussen Piiroinen productontwikkeling en FOKlab research. Op de stand van PLAN@OFFICE stonden diverse modellen. Wij begrijpen heel goed waarom deze stoel de reddot award 2017 heeft gewonnen!

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Pi Chair

Musthaves

We slenterden lekker verder in de richting van onze gastheer!  Een hele opgaaf als je zoveel mooi design op je pad tegenkomt. De stand van MUUTO konden wij natuurlijk niet voorbij rennen. De meubels en verlichting van dit moderne Scandinavische designmerk zijn echte Musthaves!

Dankzij Jurgen Smits van Linkitalia, maakten wij kennis met de prachtige lichtarmaturen van Jacco Maris. Onder het genot van een heerlijk glas Prosecco, showden de mannen trots hun laatste creatie Coco. Maar ook de benben lampjes werden uitvoerig besproken. Leuk om te weten dat deze in de serie “Divorce” in de luxe villa van de drie mannen hingen.

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Muuto
Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Jacco Maris benben

LABEL vandenBerg

Eindelijk bereikten we de stand van LABEL van den Berg. Dit familiebedrijf met passie voor het meubelvak en dan met name zitmeubelen, voelt voor mij (als dochter van een meubelstoffeerder) als thuiskomen. Label staat voor Dutch Design pur sang: no-nonsense meubelen met een eigen identiteit en karakter. Meubelen die vooral lekker zitten en met liefde voor het vak zijn ontworpen.

Da’s een perfecte demo van lekker zitten

De in Stonewash linnen uitgevoerde Gustav moesten we dan ook even uitproberen. Nadat ik te netjes had plaatsgenomen in de comfortabele fauteuil, deed Ineke het even over! Ze genoot er zichtbaar van en kreeg via Instagram het compliment: “Da’s een perfecte demo van lekker zitten” door LABEL van den Berg toegespeeld. Helaas moest ze weer opstaan, want we waren nog niet klaar met ons bezoek.

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 LABEL van den Berg
Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Gustav LABEL vandenBerg

Skyline van Rotterdam

Leuk was de kennismaking met Edwin Smit van Spadon tegelprojecten. Spadon Agenturen werkt met kwalitatief hoogwaardige producten van voornamelijk Italiaans design. Met passie laat hij diverse vloer- en wandtegels aan ons zien.

De opbouw van meubels in de Brothers and Sons stand, trok echt onze aandacht. Diverse stoelen werden wederom uitgeprobeerd en de tafels haast geknuffeld. Na dit avontuur stond een werkelijke uitdaging op ons te wachten.

Gewapend met rietjes kwam een medewerker van Interstuhl op ons af. Hij moedigde ons aan om naar de negende verdieping van de van Nelle Fabriek te gaan. Enthousiast beklommen we het nostalgische trappenhuis. Op de negende verdieping werden we verwelkomd met een heerlijke smoothie en een prachtig uitzicht. Dit hadden we zeker niet willen missen.

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Spadon tegelprojecten
Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Brothers and Sons
Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Skyline

Custom- and Handmade Design

Eenmaal op de begane grond, waren we in de veronderstelling direct naar de uitgang te lopen. Totdat we de MUTE COUPE van MITAB zagen staan. In gesprek met Niels Zuidweg van Project Meubilair, lieten wij ons over halen om plaats te nemen op deze speciale designbank. De hoge rug van de bank geeft je een beschermd gevoel, niet om hele avonden in te hangen, maar het zat zeker niet verkeerd. (foto links)

Onze allerlaatste stop voordat we bij de uitgang waren, was die bij Renier! Eigenaar en designer Martijn Renier maakt meubels op maat voor bedrijven, instellingen en particulieren. Alle creaties zijn custom- en handmade. Zijn minimalistische en uniek design is echt super strak. Prachtig! (foto rechts en onder)

Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 MITAB
Nieuw Design en Trends gespot tijdens Design District 2017 Renier

Na uren geslenterd te hebben, waren wij de chauffeur van de gratis mini shuttle dankbaar dat hij ons naast de auto wilde afzetten. Wat een inspirerende vakbeurs is Design District. Echt een aanrader voor iedereen die gek is op alles wat met interieur te maken heeft.

Nieuwsgierig naar één van deze bedrijven en producten? Bezoek dan met een simpele klik de website van:

LABEL van den Berg
GewoonGers
Net-Echt
PLAN@OFFICE
MUUTO (ook verkrijgbaar bij Musthaves.nl)
Jacco Maris
Linkitalia
Spadon tegelprojecten
Brothers and Sons
Interstuhl
MITAB
Project Meubilair
Renier
Design District

Beeldmateriaal:
Styling ID, LABEL en Design District

Pin It on Pinterest

Share This