De Nationale Tuinweek 2017

De Nationale Tuinweek 2017 is van 10 tot en met 18 juni. Met als thema ‘Leef je uit met kruiden’. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week groene activiteiten in heel Nederland. Van plantenmarkten tot workshops en van excursies tot fotowedstrijden. Deelname is voor de meeste activiteiten gratis, voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek.

Styling ID Tips & Trends De Nationale Tuinweek 2017 Steengoeie wisseltruc Intratuinactie

Tegel eruit, (kruiden)plant erin

Met de Nationale Tuinweek komt tuinvereniging Groei & Bloei in actie tegen versteende tuinen. Met meer planten en minder tegels in de tuin, lever je een positieve bijdrage aan een groenere leefomgeving, de waterhuishouding en biodiversiteit. Veelzijdige kruiden als munt, tijm, anijs, salie, rozemarijn en dille zijn ideale planten. Je kunt er niet alleen van oogsten en genieten, maar afhankelijk van de soort hebben de smaakmakers ook sierwaarde door hun compacte groeivorm en fraaie bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Daarnaast ruiken de planten vaak lekker en je hebt er geen omkijken naar.

Styling ID Tips & Trends De Nationale Tuinweek 2017 kruiden

Open Tuinenweekend

Op 17 en 18 juni is het Open Tuinenweekend. Ruim 1.000 Groei & Bloei-leden openen hun tuinhekken voor iedereen. Zo ontdek je de mooiste particuliere tuinen van Nederland. In veel regio’s is er zelfs een speciaal routeboekje beschikbaar. Kijk voor een overzicht van alle open tuinen op www.groei.nl/tuinweek.

Styling ID Tips & Trends De Nationale Tuinweek 2017 kruiden

Pin It on Pinterest

Share This