Het ideale moment om een kachel te kopen

Ik heb het gevoel dat de zomer al heel lang bezig is. Officieel start het warmste seizoen van het jaar pas op de 21e van deze maand.

Alhoewel je er misschien helemaal niet mee bezig bent, is dit de tijd om te denken aan de warmte in de winter. Dit is het ideale moment om een kachel te kopen.

Styling ID Blog Het ideale moment om een kachel te kopen

Oriëntatiefase

Je hebt de keuze gemaakt, deze winter wil je genieten van de warmte van een houtkachel. Maar voordat de kachel geplaatst is, moet je nog een aantal stappen in het proces doorlopen. Hout gestookte kachels zijn er in vele afmetingen en designs. Het voordeel van een vrijstaande kachel is dat ze gemakkelijker te plaatsen zijn dan inbouwhaarden. Ook bij een kachel moet er rekening gehouden worden met een goede rookgasafvoerkanaal. Dus het wordt tijd dat je opzoek gaat naar een erkend installateur, die je op de weg naar jouw droomkachel kan informeren en uiteindelijk de kachel kan installeren.

Styling ID Blog Het ideale moment om een kachel te kopen 3

De houtkachel

Om tot de juiste keuze te komen is het noodzakelijk om naar een aantal factoren te kijken. Wordt de kachel gebruikt voor hoofd- of sfeerverwarming? Dit heeft invloed op de grote en de capaciteit van de kachel. Waar komt de kachel te staan en kan deze daar geïnstalleerd worden? In principe kan de kachel overal in de ruimte geplaatst worden, zelfs in het midden. Door de ronde vorm heb je vanuit iedere hoek van de kamer goed zicht op het vlammenspel.

Styling ID Blog Het ideale moment om een kachel te kopen 5

Interieurstijl

De ontwikkeling van de houtkachel heeft niet stil gestaan. Niet alleen is de kachel technisch verbeterd, ook het uiterlijk van de kachel is met de tijd meegegaan. Deze kan je afstemmen op jouw interieurstijl. Houtkachels met een moderne, klassieke of de nieuwe retrolook, alles is mogelijk. Kies je voor een zwarte of een wit emaille houtkachel?

Styling ID Blog Het ideale moment om een kachel te kopen 2

Erkend Installateur

In dit blog licht ik slechts een tipje van de sluier op! Met andere woorden, ik kan niet alle aspecten voor de aanschaf van jouw ideale houtkachel omschrijven. Daarom adviseer ik je ook om naar de locale SVG dealer te gaan. Deze installateurs van sfeerverwarming zijn goed opgeleid en op de hoogte van de laatste wetgeving, techniek en trends.

Styling ID Blog Het ideale moment om een kachel te kopen 6

Jøtul Zomeractie

Ben je bij het zien van de bijgevoegde sfeerbeelden enthousiast geworden van de Jøtul houtkachel? Goed nieuws, deze modellen zijn deze zomer sterk afgeprijsd! Met de zomeractie “Warm in de Zomer, Warm in de Winter” ontvang je op deze vijf modellen een mooie korting.

Styling ID Blog Het ideale moment om een kachel te kopen 4

Over Jøtul

Jøtul is één van ‘s werelds oudste fabrikanten van kachels, inbouwkachels en haarden. Het erfgoed van het Noorse Jøtul is gebaseerd op een 160 jaar lange traditie van verfijnd vakmanschap en de kunst om zich te wapenen tegen de kou. Vanaf deze maand hoort Jøtul ook een beetje bij Styling ID. Ik mag het komende jaar de social media van Jøtul Nederland verzorgen. Geen straf bij het zien van deze inspirerende sfeerbeelden. Je kan Jøtul volgen op Facebook, Instagram en Pinterest.

Beeldmateriaal: Jøtul

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This