Stralende mini plantjes voor binnen

In ieder tuincentrum kom je ze volop tegen: de miniplantjes. Super schattig en kleurrijk.

Naast de mini cactussen, vetplantjes, Kalanchoës, roosjes komt er nu een mini ster bij. Super leuk om tijdens de kerstdagen de boom of tafel  mee te decoreren.

Styling ID Tips en Trends Stralende mini plantjes voor binnen 3

Stralende sterren in november

Mini-vormen van reguliere kamerplanten worden steeds populairder. Zo zijn er tegenwoordig ook mini-sterren (Poinsettia) van nog geen 8 cm hoog. Ze hebben net als de grote varianten opvallende, stervormige schutbladeren in warme herfstkleuren maar ook wit of roze. De botanische mini’s, verkrijgbaar vanaf november, zijn niet alleen leuk om te zien, ze nemen ook nauwelijks ruimte in en zijn licht van gewicht. Bovendien nodigen ze uit tot creativiteit totdat je overal sterretjes ziet…

Styling ID Tips en Trends Stralende mini plantjes voor binnen

Veelzijdig

Kleine planten zoals mini-sterren hebben een praktisch voordeel. Je kunt ze onder meer in een platte schaal op tafel zetten zonder dat het zicht belemmerd wordt en ze passen prima in een open kast zonder klem te zitten tussen de ‘verdiepingen’. Presenteer ze ook eens op een verrassende manier. Ga op zoek naar alternatieve potten zoals koffiekopjes of conservenblikjes. Maak gaatjes aan de zijkant en rijg er een ophangdraad door. Zo heb je met weinig moeite originele plantenhangers. Mini-sterren zijn eveneens zeer geschikt als kerstdecoratie… Hang ze dus gerust als kerstballen in de kerstboom. Ben je van plan om kerststukjes te maken? Plant mini-sterren in een schaal en zet er bijpassende kaarsen tussen!

Styling ID Tips en Trends Stralende mini plantjes voor binnen 4

Klein onderhoud

Mini-sterren vragen vanwege hun kleine formaat (en tere wortelgestel) een andere manier van watergeven dan standaard met een gieter. Dompel de kluit minimaal eens per week onder in lauw water. Als er geen luchtbelletjes meer verschijnen, hebben de plantjes voldoende vocht. Laat ze vervolgens nog eventjes uitlekken. Zet de sterren op een lichte plek, op enige afstand van radiatoren, open haard of kachel. Zo blijven deze kleine eye-catchers lekker lang stralen.

Poinsettia in kleine (en grote!) maten zijn vanaf begin november verkrijgbaar bij onder meer tuincentra, bloemisten en supermarkten.

Styling ID Tips en Trends Stralende mini plantjes voor binnen 2
Styling ID Tips en Trends Stralende mini plantjes voor binnen 9
Styling ID Tips en Trends Stralende mini plantjes voor binnen 7
Styling ID Tips en Trends Stralende mini plantjes voor binnen 8

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]