Kerststerren kleuren het najaar

Wie kent de Kerstster niet. Deze stervormige kamerplant fleurt rond de kerst menig huiskamer op. Maar wist je dat deze stijlvolle bloeier al vanaf eind oktober verkrijgbaar is?

Poinsettia, de officiële naam van de kerstster, heeft donkergroene bladeren waaruit de opvallende ‘sterren’ tevoorschijn komen. Naast de bekende rode en witte variant, is de kamerplant ook in najaarskleuren verkrijgbaar: wijnrood, dieproze, warm wit, zalm, paars maar ook tweekleurig.

Styling-ID-Kerststerren-kleuren-het-najaar

Veelzijdig

De Poinsettia is goed te combineren met ander groen, bijvoorbeeld met hangplanten. Maar je maakt ook een sfeervolle herfstcreatie met sierappeltjes, dennenappels of kastanjes. En… in een handomdraai geef je het een decemberuitstraling: vervang de herfstelementen door glitters of kerstballen. Verras dit jaar eens door ze als tafeldecoratie te gebruiken en om de kerstboom extra sfeer te geven met mini-sterren van zo’n 10 cm hoog. Of maak een moderne kerstkrans van eucalyptus- of dennentakken en een Poinsettia in het midden.

Styling-ID-Kerststerren-kleuren-het-najaar 7

Kleurrijk boeket

Hoe graag we ook toeleven naar de kerstperiode, met het aanbreken van een nieuw kalenderjaar ruimen we de decoraties vaak snel op. Een Poinsettia kan echter tot in april nog volop bloeien maar je kunt er ook een vrolijk boeket van maken. Knip de ster (met steel) uit de plant, combineer met andere snijbloemen en… je hebt een vrolijk boeket. Ton-sur-ton of extra kleurrijk zodat een eventueel winterdipje geen kans krijgt!

Styling-ID-Kerststerren-kleuren-het-najaar-2

Verzorging

Met een beetje verzorging kan de kerstster met gemak drie maanden kleur brengen in huis. De aandachtspunten zijn:
– Zet de plant op een plek met voldoende daglicht. Poinsettia kan zelfs in de volle zon staan.
– Geef regelmatig een royale scheut water. Als de potgrond lichtvochtig aanvoelt, is dat voldoende.
– Vermijd tocht of een zeer warme plek (bijvoorbeeld pal naast kachel, verwarming of open haard)

Styling-ID-Kerststerren-kleuren-het-najaar-3

Kerststerren zijn verkrijgbaar vanaf begin november bij tuincentra, bloemisten en supermarkten. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/kerstster. Je vindt er tot en met eind december elk weekend een leuke DIY!

Fotocredit: Stars for Europe

Styling-ID-Kerststerren-kleuren-het-najaar-kerst

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This