Feng Shui Architectuur

Wie eind jaren 90 van de vorige eeuw naar een woonprogramma keek, weet dat het begrip Feng Shui in die tijd erg “hot” was. Je hoort en leest er nu veel minder vaak over. Door mijn interesse naar deze meer dan 5000 jaar oude filosofie kwam ik in contact met de dames van B|E|B design: Margareth Eras (Feng Shui) en Doreth Eijkens (interieur architectuur). Een gouden duo die samen een voorbeeld van Yin en Yang zijn! Samen ontwerpen ze: Feng Shui architectuur.

Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur Margareth Eras en Doreth Eijkens

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een 5000 jaar oude filosofie vanuit de Oosterse denkwijzen. Feng Shui betekend letterlijk “WIND en WATER“. Beide staan voor energie (chi) in ons leven en zijn bijzonder krachtig. Het is een eeuwenoude methode om energieën in ruimtes te herstructureren. Door Feng Shui toe te passen kunt je verbeteringen tot stand brengen en meer balans creëren waardoor je je prettiger voelt. Het doel van Feng Shui is dan ook het creëren van een positieve en harmonieuze omgeving. Om de kwaliteit van het leven en de voorspoed van de bewoners/medewerkers te bevorderen.

Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur Chinees compas

Margareth Eras

Margareth Eras is de kracht achter de 5 elementenleer. Haar kennis is opgebouwd aan de hand van vele cursussen, opleidingen en masters in binnen en buitenland. En ze is nog lang niet uitgeleerd! Deze inspirerende dame geeft haar adviezen aan particuliere en zakelijke klanten. Persoonlijk contact en aanwezigheid in de desbetreffende ruimte is daarbij een pré. Aan de hand van de 5 elementen rapportage geeft Margareth aan, wat er veranderd zou moeten worden om de energieën zo te (her-) structureren dat je (weer) balans vindt in jouw omgeving.

Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur moodboard 1
Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur tekening

Doreth Eijkens

Doreth Eijkens maakt met haar ontwerpen de verbinding tussen mens, ruimte en ervaring. Ze wil verassen met onverwachte en inspirerende ontwerpen. Met als doel het creëren van een warm thuisgevoel in de juiste vorm met aandacht voor detaillering. Het ontwerp moet passen als een maatkostuum waarbij materiaal, kleur, licht, geluid, en ruimte, zowel binnen als buiten samensmelten. Doreth benadrukt dat zij echt een architect is en geen interieurstylist. Haar kennis en opleiding reiken verder dan alleen het stijlen van een interieur.

Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur moodboard 4

Margareth + Doreth = B|E|B desig

Deze twee dames samen vormen het bedrijf B|E|B design! Ze vullen elkaar niet alleen persoonlijk, maar ook zakelijk heel goed aan. Wanneer Margareth met een rapport komt, waarin staat dat bijvoorbeeld een muur verkeerd geplaatst is, dan kan Doreth hiervoor een passend ontwerp maken, gebaseerd op haar kennis als architect.

B|E|B staat voor:

Bewustwording  :  Goede Feng Shui zie u niet, maar u voelt het wel = bewustwording

Energie                :   Energiestraling voelt iedereen, het zoekt naar verbinding waardoor weer een reactie ontstaat.

Beleving              : Ruimtelijke ervaring kan een ‘bewuste’ of een ‘onbewuste’ beleving zijn.

Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur moodboard 5

Persoonlijk!

Feng Shui wordt nog steeds veel toegepast, ook in het bedrijfsleven. Alleen blijft er een soort van taboe omheen hangen. Terwijl het in Azië de gewoonste zaak is. Zweverig of niet, tijdens onze ontmoeting stelde Margareth een aantal persoonlijke vragen. Aan de hand daarvan analyseerde ze mijn jaar 2016! Ik kan zeggen dat ik het een beetje ongemakkelijk vond, omdat ze me op bepaalde punten echt raakte.

Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur moodboard 6

Wil je zelf ontdekken wat B|E|B design voor jou persoonlijk kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website van B|E|B design.

Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur moodboard 2
Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur Quote 1
Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur Quote 2
Styling ID Blog: Feng Shui Architectuur Logo B|E|B design

Pin It on Pinterest

Share This