Het effect van Feng Shui in huis

Zoals beloofd kom ik nog één keer terug op mijn workshop over de vijf elementenleer. Deze ongelovige Thomas, begint steeds meer overtuigd te raken van het effect van Feng Shui in huis! Het laat me ook niet los. Morgen 3 februari 2017 begint officieel het Feng Shui jaar. Dus de afgelopen dagen ben ik toch aan het schuiven gegaan in huis. Dat restylen ligt me natuurlijk wel als stylist, maar dit keer deed ik het ook met de gedachte, om positieve energie te creëren in huis.

Blog Styling ID Het effect van Feng Shui in huis LoShu kaart

Sectoren

Je hebt het niet in de gaten, maar je huis wordt bij Feng Shui aan de hand van het magische vierkant LoShu opgedeeld in 9 sectoren. De cijfers in het Lo-Shu vierkant zijn gekoppeld aan de 5 elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal. Aan de hand van de LoShu vierkant maakt je een analyse van je woning. Op deze wijze laat het plattegrond van je huis zien welke plekken in het huis gunstig geplaatst zijn, of welke ‘bemiddeling’ nodig hebben. De 2D tekening van mijn huis werd dus opgedeeld in 9 vlakken. In eerste instantie zag dit er voor de begane grond heel positief uit. Maar deze zelfde opdeling is ook van toepassing op alle verdiepingen.

Blog Styling ID Het effect van Feng Shui in huis Slaapkamer

Slaapkamer

Tot mijn schrik valt precies mijn slaapkamer (waar ik net naar toe verhuisd ben) in de meest slechte sector 5*. Al snel wordt duidelijk dat ik in de juiste richting slaap, dat is weer een meevaller. In mijn hoofd was ik de kamer al weer aan het verbouwen, maar dat is totaal overbodig! De kleuren wit, grijs en zilver zijn perfect. En om de negatieve energie te deactiveren kreeg ik als tip: plaats iets van metaal op je bedrand. Toevallig heb ik een prachtig bronzen beeld en nog dezelfde avond na de workshop heb ik het daar neergezet.

Tot vermaak van mijn kids, want ik ben soms niet wakker te krijgen

Eerlijk is eerlijk, ook al ben ik erg blij met mijn nieuwe slaapkamer, ik had nog geen nacht doorgeslapen en werd moe wakker. Met andere woorden: de moeite waard om het te proberen. En inmiddels kan ik ook in alle eerlijkheid opbiechten, dat ik vanaf dat moment ben gaan slapen als een otter. Tot vermaak van mijn kids, want ik ben soms niet wakker te krijgen. Je zult begrijpen dit jaar wordt het beeld alleen voor het stoffen verplaatst.

Blog Styling ID Het effect van Feng Shui in huis plant in de hal

Hal

Ook de hal valt in deze “slechte” sector. Maar dat is voor mij minder spannend. Wel heb ik voor de zekerheid een plantje neer gezet om balans in de energie te creëren. En geef toe het staat ook erg gezellig.

Blog Styling ID Het effect van Feng Shui in huis blauw in sector 1

Gunstige sectoren versterken

Het versterken van positieve energie, spreekt mij erg aan. Ik sta vrij positief in het leven en zal altijd deze kant op zoeken in mijzelf en in anderen. Hiervoor kreeg ik nog een paar tips mee:

1 Plaats iets van blauw in het midden, sector 1*

Dat is met de kleur blauw als de kleur van het jaar 2017 niet zo moeilijk te vinden. Ik koos voor deze 2 kaarshouders. Sfeervolle toevoeging op mijn lievelingskastje.

 

Blog Styling ID Het effect van Feng Shui in huis olifant

2 Plaats een olifant in sector zuidwest 7*

Ook deze sector is niet echt gunstig, maar makkelijk uit te balanceren. Ik moest vooral alle metalen voorwerpen weg halen, Check! En ik moest een olifant ergens neerzetten. Dit bijzonder lieve beeld heb ik in Thailand gekocht en stond al een tijdje in de kast. Nu staat het te prijken op de vensterbank!

 

Blog Styling ID Het effect van Feng Shui in huis werkplek

Werkplek

Als laatste moest mijn werkplek eraan geloven! Deze bevindt zich in een voor mij gunstige sector. Maar ik zat in de “verkeerde” richting. Het jaar van de Vuur Haan is het jaar voor de schrijver. Dus om deze kracht nog meer op te wekken heb ik mijn bureau thuis verplaatst. Niet gunstig voor de kast, maar die hoeft niet dagelijks geopend te worden. Het is wel een heel knus hoekje om te zitten.

Ben je door mijn ervaring nieuwsgierig geworden naar het gebruik van Feng Shui in huis, neem dan contact op met BEB-design of Fen Interaction.

Foto’s: Styling ID