De verschillende manieren om je tuinoverkapping in te richten

Elke avond lekker buiten in je tuin zitten, ook als het een beetje slechter weer is. Een veranda aan je huis in de achtertuin lijkt je helemaal het einde. Maar je wil geen donker huis hierdoor krijgen. Een dichte overkapping wil je dus niet. Echt glas vind je te gevaarlijk.

Maar ze bestaan wel, die mooie veranda’s met zo’n prachtige lichtdoorlatende overkapping. Je hebt ze in tuinbladen en woonmagazines gezien en nu wil je er echt zelf ook één. Zo hou je het lekker licht binnen terwijl je toch als het ’s avonds wat koeler is nog lang buiten kunt zitten met een lekker kopje thee.

Het licht
We hebben allemaal het licht zo vreselijk nodig. Dan blijf je lekker positief en vrolijk van. En wat dacht je van de noodzakelijke vitamine D? Gelukkig kan dat nu ook heel makkelijk door polycarbonaat te gebruiken als materiaal voor de overkapping van je veranda. Daar kan het zo belangrijke zonlicht gewoon door naar binnen komen. En jij kan lekker in de houten uitbouw, de extra kamer, zitten genieten.

de-verschillende-manieren-om-je-tuinoverkapping-in-te-richten

De verschillende manieren om je tuinoverkapping in te richten

 

Helderheid
Er bestaan polycarbonaat platen helder en opaal. Een polycarbonaat plaat helder gebruik je als je tuin niet op het zuiden ligt en als er bijvoorbeeld veel bomen in je tuin staan waardoor er toch al niet zo veel licht binnen komt. Een heldere polycarbonaatplaat laat dan zoveel mogelijk licht door. Je kunt dan ook gewoon nog door de platen heen kijken en de lucht of de natuur zien. Polycarbonaatplaten opaal, ook wel melkwit genoemd, zijn niet doorzichtig en laten minder licht door, ongeveer 65%. Fijn als je tuin op het zuiden is gesitueerd en je langdurig in de volle zon zit op je veranda. Opalen platen bieden hier een betere bescherming. Door de melkwitte platen wordt het felle zonlicht verzacht en wordt een mooi diffuus licht waarneembaar. Polycarbonaat kanaalplaten zijn vele malen sterker dan gewoon glas. Zelfs 250 keer sterker! Veilig glas dus. Een ander voordeel is dat de platen licht van gewicht zijn en dat de constructie eronder dus niet heel zwaar belast wordt. Bovendien zijn de platen kleurecht.

 

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]