Bloombux als bol of haag

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de buxus, dan is Bloombux de perfecte keuze voor jouw tuin. Deze dwergrhododendron heeft smalle, frisgroene blaadjes en is voorzien van prachtige bloemen in de kleuren licht- en donkerroze. Het beste van alles is dat deze plant resistent is tegen buxusmot en -schimmel, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over plagen die je tuin kunnen verwoesten.

De Bloombux is een langzaam groeiende plant die in bijna elke gewenste vorm gesnoeid kan worden. Of je nu kiest voor een bolvormige plant of een strakke haag, de compacte groei van Bloombux maakt het allemaal mogelijk. Het snoeien gebeurt best na de bloei in juli en één knipbeurt per jaar is voldoende om de plant in topvorm te houden.

Bloombux als bol of haag

Bloombux is niet alleen een sieraad voor het oog, maar ook voor vlinders en hommels. De bloemen zitten namelijk vol nectar en trekken deze insecten aan. Als je deze plant in je tuin hebt staan, ben je verzekerd van een kleurrijk spektakel in mei en juni.

De verzorging van Bloombux is eenvoudig. Je hebt geen groene vingers nodig om deze plant te laten groeien. Het maakt niet uit of de grond kalkrijk, zanderig, klei- of veenachtig is, Bloombux groeit op elke bodemsoort. Plant de dwergrhododendron op een plekje in de zon of halfschaduw en geef na het aanplanten direct water. In het voorjaar geef je de plant een beetje voeding en dan is het genieten geblazen van deze prachtige plant.

Als je Bloombux als haag wilt gebruiken, graaf dan een geul in plaats van losse plantgaten. De kluit van de plant is relatief groot en dit maakt het planten makkelijker.

Bloombux is verkrijgbaar bij onder meer tuincentra en diverse webshops. Kijk voor meer informatie op www.bloombux.de/nl.

Fotocredit: Bloombux

bloombux-als-bol-of-haag 2

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]