Little Greene lanceert nieuwe behangcollectie

In januari 2023 tijdens Paris Déco Off lanceert Little Greene haar nieuwste behangcollectie ‘National Trust Papers III’, die dankzij haar samenwerking met de liefdadigheidsinstelling National Trust tot stand is gekomen.

‘National Trust Papers III’ is een authentieke collectie van acht historische behangontwerpen, aangepast en opnieuw gekleurd voor moderne interieurs. Met 45 kleurstellingen vertegenwoordigt deze collectie meer dan 200 jaar interieurdecoratie. Elk behangontwerp is gemaakt op basis van origineel bronmateriaal uit drie historische huizen in het beheer van National Trust: Oxburgh Hall en Felbrigg Hall in Norfolk en Newark Park in Gloucestershire. Daarnaast is aan de collectie één ontwerp uit het archief van Little Greene toegevoegd, welke van nieuwe kleuren is voorzien. Met behulp van traditionele drukmethoden, die al meer dan 100 jaar onveranderd zijn gebleven, omvat de collectie een reeks handgeschilderde vogels, gestileerde bloemen en bloemguirlandes, alsook een traditionele ‘Toile de Jouy’.

Binnen de Little Greene-behangcollecties biedt ‘National Trust Papers III’ een nieuwe benadering van patroonkleuring. Deze collectie betreft een herinterpretatie van de verftrend colour drenching(kleurdoordrenkend). Dit is het all-over toepassen van kleuren uit één kleurfamilie op veel verschillende oppervlakken binnen een ruimte, wat leidt tot omhullende, intieme interieurs. Veel van de ‘National Trust Papers III’-behangdesigns bieden dan ook gedurfde tonale kleurstellingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het design ‘Poppy Trail’ in de tinten van ‘Masquerade’-roze en het design ‘Hoja’ in vier kleurstellingen, waaronder ‘Hellebore’ en ‘Air Force Blue’.

little-greene-lanceert-nieuwe-behangcollectie-Hoja – Air Force Blue

Little Greene lanceert nieuwe behangcollectie

Creative Director van Little Greene, Ruth Mottershead, vertelt: “Onze samenwerking met National Trust stelt ons in staat om geweldige designs en kleuren te ontdekken en deze met de wereld te delen door middel van nieuwe behang- en verfcollecties. Een bijdrage van de verkoop van elke rol National Trust-behang en elk verfblik wordt gedoneerd ter ondersteuning van het conserveringswerk van National Trust, zodat er nog jarenlang kan worden genoten van de historische huizen, tuinen en landschappen in het Verenigd Koninkrijk.”

Becky Stanford, Brand Licensing Manager bij National Trust, voegt hieraan toe: “Het is fascinerend om te zien hoe de locaties in onze zorg onze bezoekers blijven inspireren, maar ook het hedendaagse interieurontwerp inspireren door de creaties van de verf- en behangcollecties in samenwerking met Little Greene. Echter, onze duurzame relatie gaat verder dan de creatie van prachtige behang- en verfcollecties. Little Greene doet ook onderzoek naar onze originele behangpapieren, designs, ontwerpen en kleurstellingen, waardoor we meer te weten komen over de collecties, die we onder onze hoede hebben.”

De behangcollectie ‘National Trust Papers III’ wordt op maandag 23 januari gelanceerd tijdens Paris Déco Off. Vanaf dan is de collectie verkrijgbaar via een netwerk van Little Greene-dealers, maar ook online op www.littlegreene.nl.

 

little-greene-lanceert-nieuwe-behangcollectie French Grey

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]