De flowerpower van geraniums

In april start het nieuwe bloeiseizoen van geranium (Pelargonium). Door de minimale kans op nachtvorst, is het veilig om deze zomerbloeier al buiten te zetten op je balkon of terras. Door slechts een paar planten te plaatsen, creëer je moeiteloos een kleurrijk paradijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Geraniums hebben namelijk een sterke flowerpower die onder invloed van de toenemende zonkracht en warmte uitgroeien tot grote planten. Tegen het midden van de zomer zijn ze vaak verviervoudigd in omvang. Dit betekent een explosie van kleur die tot diep in het najaar aanhoudt. Met enkele eenvoudige tips zorg je ervoor dat de flowerpower van geraniums maximaal tot uiting komt.

Geraniums zijn verkrijgbaar in verschillende soorten die geschikt zijn voor balkon- en terrasbeplanting, zoals de staande (Pelargonium zonale), hangende (Pelargonium peltatum) en Franse geranium (Pelargonium grandiflorum). Alle soorten bieden een rijke bloemenpracht en met name de hangende soorten zijn geschikt om in hanging baskets te plaatsen. Geraniums zijn te verkrijgen in diverse kleuren zoals roze, wit, paars en rood. Laat je ook eens verrassen door tweekleurige geraniums. Bovendien verspreiden de bladeren van geraniums een licht citroenachtig parfum dat zorgt voor een heerlijke geur en sfeer.

de-flowerpower-van-geraniums

De flowerpower van geraniums

Tips
– Welke pot je ook kiest, zorg dat ie groot genoeg is. Met een hoogte van ongeveer 20 cm hebben de plantenwortels voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Een pot met een diameter van 15-18 cm is geschikt voor één geranium (potmaat 10-12).
– Gebruik bij voorkeur speciale grond voor balkon- en terrasplanten zoals geranium. Het zorgt voor een goede waterhuishouding, heeft een goede structuur, is luchtig en bevat vaak al voeding. De wortels kunnen zich zo optimaal ontwikkelen en dat resulteert in een gezonde en rijkbloeiende geranium.
– Zorg dat er een gat in de bodem van de bloempot zit zodat het teveel aan (giet)water kan wegvloeien. Vul de pot met een laagje hydrokorrels en daarboven komt de potgrond waarin je geranium plant. Als je zorgt dat de potgrond een paar centimeter onder rand blijft, dan overstroomt de pot niet bij het watergeven.
– Geef geraniums regelmatig water en plantenvoeding. Als de grond licht vochtig is, is het prima. Haal uitgebloeide bloemen weg zodat de plant snel nieuwe knoppen aanmaakt.

Meer informatie en inspiratie vind je op www.mijngeranium.nl.

de-flowerpower-van-geraniums-2

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]