Kleurrijke kamerplant met hartvormige bloemen

Ieder interieur vraagt om groene en/of bloeiende planten. Ze geven de ruimte niet alleen instant sfeer, maar ook een fijn en vrolijk gevoel. Anthuriums zijn meer dan stoere sfeermakers. Met deze kleurrijke kamerplant met hartvormige bloemen komt het huis letterlijk tot leven.

De planten hebben een aantal positieve eigenschappen waardoor jij je in huis energieker en gezonder voelt. Uit onderzoek door Wageningen University & Research blijkt dat anthuriums uitstekende luchtzuiverende eigenschappen hebben. Daarnaast verbeteren anthuriums de relatieve luchtvochtigheid zodat je geen probleem hebt met een te droog binnenklimaat. Je hebt zo minder snel last van bijvoorbeeld hoofdpijn, droge ogen, en futloosheid. Daarbij geldt wel: hoe meer planten (of hoe groter de plant), hoe sterker het effect.

Stoere styling

Om het stoere karakter van anthuriums te versterken, zet je ze bijvoorbeeld in zwarte draadmanden, in robuuste, terracotta potten of in een terrarium. Ook combineren anthuriums heel goed met groene kamerplanten. Zet ze in een groepje bij elkaar en ontstaat een soort urban jungle in huis waarbij de bloemen van de anthuriums net voor een beetje extra pit zorgen. Voor een extra natuurlijke look, omwikkel je de sierpot met mos.

kleurrijke-kamerplant-met-hartvormige-bloemen hang

Pal naast beeldscherm

Nu veel mensen vaak een of meerdere thuiswerkdagen hebben, is het van belang de werkplek sfeervol in te richten. Bijvoorbeeld met anthuriums. De beste plek is pal naast het beeldscherm. Dan heb je er namelijk direct zicht op. Dat is belangrijk want zicht op groen verlaagt het stresslevel! Ook als jij (of een huisgenoot) regelmatig achter een playstation zit, is het zinvol om daarbij anthuriums neer te zetten.

Verzorging van deze kleurrijke kamerplant met hartvormige bloemen

Om lang te genieten van anthuriums heb je geen groene vingers nodig, het lukt zelfs de meest fervente gamer. Zet anthuriums op een plekje met voldoende daglicht (maar wel uit de zon). Watergeven doe je  in het najaar en de winter ongeveer eens per week. Anthuriums kunnen met gemak maandenlang kleur geven. Na een korte pauze, maken ze gewoon weer nieuwe knoppen aan. In de lente en zomer geef je 1 à 2 keer per week water.

Anthuriums zijn in verschillende kleuren (o.a. wit, roze, rood, paars en groen) en formaten verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist en supermarkt. Kijk voor meer info over de luchtzuiverende werking op deze website.

Fotocredit: breatheandbloom.info

kleurrijke-kamerplant-met-hartvormige-bloemen 2

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]