Weg met die kleine vliegjes bij planten

Ik heb zo’n hekel aan die kleine vliegjes in huis! Toen ik dit bericht van Schenkeveld tegenkwam, moest ik het met jullie delen. Weg met die kleine vliegjes bij planten! Hoe? Met het varenrouwmugpakket van Schenkeveld Natuurlijk ben je binnen no-time van je plaag af. Dit pakket biedt je een alles-in-één oplossing, waardoor deze vliegjes je planten voortaan met rust laten. Zo kun jij weer optimaal genieten van het groen in huis.


Herkennen van   varenrouwmug


Varenrouwmug
is een veel voorkomende plaag bij kamerplanten en/of stekplanten. Je herkent de kleine mugjes aan hun zwart/grijze kleur. Ze vliegen rondom de planten en leggen eitjes in de grond. Uit deze eitjes komen larven die van de plantenwortels eten. Vooral voor stekplantjes en zaailingen is deze vraat funest. Grotere planten hebben hier minder last omdat zij grotere wortels hebben. De volwassen vliegjes zelf brengen geen schade aan planten. De rondvliegende vliegjes zijn wel irritant en zorgen voor eitjes, waardoor de populatie rouwvliegjes in huis steeds groter wordt.

Weg met die kleine vliegjes bij planten

Het Varenrouwmugpakket bestrijdt de rouwmug effectief en op natuurlijke wijze. In het pakket zitten Decofixer vangplaatjes, aaltjes en een gebruiksaanwijzing voor het toepassen van de aaltjes. De vangplaten zijn kleine gele lijmplaatjes in leuke vormen. Met behulp van een stokje of sluitstrip zijn ze in de aarde te steken of in de plant te hangen. De vliegjes komen af op de kleur geel en plakken vast. De aaltjes bestrijden juist de larven in de grond. Door deze op te lossen in water en over de grond uit te gieten gaan de aaltjes op zoek naar de larven, dringen naar binnen en maken de larven ziek zodat ze voedsel worden voor de aaltjes. Dit pakket is extra effectief omdat het zowel de volwassen vliegjes als de larven aanpakt.

Verkoopinformatie

Het Varenrouwmugpakket bevat 1 zakje aaltjes en 1 verpakking Decofixer. Op deze manier worden 2 levensstadia van de rouwmug bestreden en is de bestrijding effectiever én sneller. Op de gebruiksaanwijzing staat vermeld in hoeveel liter water de verpakking opgelost kan worden. Met een gieter kun je aaltjes eenvoudig over de pot verdelen. Het Varenrouwmugpakket is verkrijgbaar vanaf € 24,95. Afhankelijk van het te behandelen oppervlak kun je kiezen voor een Small, Medium of Large pakket. Heb je alleen iets tegen larven óf vliegjes nodig? De aaltjes en Decofixer zijn ook los verkrijgbaar. Zo biedt Schenkeveld Natuurlijk voor elke plantenliefhebber een geschikt product.

Over Schenkeveld Natuurlijk

Mariken Schenkeveld is eigenaresse van Schenkeveld Natuurlijk en heeft ruim 20 jaar ervaring in de biologische gewasbescherming in de professionele tuinbouw. Door haar jarenlange ervaring kan ze oplossingsgericht adviseren en kan ze voor veel plagen een natuurlijke oplossing bieden. Naast biologische plaagbestrijding kun je bij Schenkeveld Natuurlijk terecht voor vallen, feromonen, lokstoffen en biologische meststoffen. Hiermee biedt het bedrijf een totaalpakket aan voor duurzaam tuinieren. Bekijk de mogelijkheden via www.tuiniernatuurlijk.nl.

weg-met-die-kleine-vliegjes-bij-planten 3

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]