Met de rookmelders van Gira wordt veiligheid in huis gegarandeerd

Het zijn van die klusjes die blijven liggen of worden vergeten, maar die enorm belangrijk zijn! Daarnaast ben je vanaf 1 juli 2022 verplicht om ze in huis te installeren. Het is verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt.

Met de rookmelders van Gira wordt veiligheid in huis gegarandeerd

In de donkere maanden steken we vaker kaarsen aan voor wat extra licht en gezelligheid in huis. Hiermee ligt brandgevaar op de loer. Met de rookmelders van Gira wordt veiligheid in huis gegarandeerd. De rookmelders Basic Q en Dual Q voldoen aan de hoogste (veiligheids)normen. De Q staat voor een geteste kwaliteit, lange levensduur en reductie van loos alarm bij verhoogde bestendigheid tegen bijvoorbeeld externe invloeden. De dichtheid van fijne rookdeeltjes wordt gemeten en het alarm gaat af zodra deze de drempelwaarde overschreden wordt.

De Gira rookmelder Basic Q werkt met strooilichtmeting en reageert onmiddellijk bij gevaarlijke rookontwikkeling. Via een luide, pulserende alarmtoon (85 dB) en een rode led-lichtring wordt onmiddellijk alarm geslagen. Niet alleen functioneel, maar ook optisch is de Gira rookmelder Basic Q een goede oplossing. Het discrete ontwerp past in elke woonruimte.

De nieuwe Gira rookmelder Dual Q is uitgerust met twee detectiemethoden en is hierdoor bijzonder veilig. Het detecteert naast kleine rookdeeltjes ook hittebronnen. De warmte sensoren meten direct de temperatuurveranderingen in de kamer. Daarmee kunnen verschillende soorten branden, bijvoorbeeld een vloeistofbrand, sneller worden geregistreerd en betrouwbaar worden gedetecteerd. Deze rookmelder wordt niet afgeleid door dampen uit de keuken, stof of elektronische storingen.

De batterij van deze Gira rookmelders gaat tot 10 jaar mee (de wettelijk verplichte vervanging van elke rookmelder).

Kijk voor meer informatie op de website van Gira.

met-de-rookmelders-van-gira-wordt-veiligheid-in-huis-gegarandeerd

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]