Kunstzinnige kussens

De ‘Give & Take’ collectie van Meisterwerke is kunst en design dat elk interieur op een unieke, artistieke manier tot leven brengt. Deze collectie bevat naast de ambachtelijk geweven panelen een aantal bijzonder opvallende sierkussens.

De afbeelding op de kussens zijn geïnspireerd op het bloemenboeket van de oude meester Jan Davidsz de Heem. Dit vormde de inspiratie voor Give & Take. De beroemde Amsterdamse bloemstylist Menno Kroon creëerde op basis van dit schilderij een weelderig boeket. Dit boeket is aangevuld met bijzondere bloemen uit de werken van Jan Davidsz de Heem. Het ontwerp wordt voorzien van een decoratieve, eigentijdse tattoo die een ondefinieerbare spanning oplevert tussen verleden en heden. Deze signatuur waarbij oud en nieuw met een knipoog samenkomt zien we ook terug in de Give & Take collectie.

Give & Take is ontworpen, geweven en geborduurd volgens de grootse traditie van het Vlaamse ambacht in combinatie met de modernste technieken. Made in Belgium. Deze oude ambacht van het tapijt weven is uniek in Europa. Er wordt gewerkt met een getouw met vijf scherings- en vier inslagdraden, gecombineerd in 90 verschillende bindingen, in diverse kleuren en patronen. Ambacht, traditionele technieken en creativiteit zijn de elementen die bepalend zijn voor de Meisterwerke collecties.

Er zijn diverse uitvoeringen en maatvoeringen. Alle kussens worden met hoogwaardige 100% verenvulling geleverd.

  • Pillow case Give & Take Sky, 70 x 70 cm, prijs € 155
  • Pillow case Give & Take Flowers, 45 x 45 cm, prijs € 105
  • Pillow case Give & Take Hands, 50 x 55 cm, prijs € 120
  • Pillow case Orange washed linen, 45 x 65 cm, prijs € 85

In het Mauritshuis vindt momenteel de expositie “in volle bloei” plaats. Voor de museumshop van het Mauritshuis wordt een speciale Museum edition verkocht. Dit kussen is verpakt in een mooie geschenkverpakking.

Over de tentoonstelling
10 februari 2022 t/m 6 juni 2022

Dit jaar viert het Mauritshuis haar 200ste verjaardag en trakteren zij het publiek op de allermooiste bloemstillevens uit de zeventiende eeuw. In deze tijd bloeide het bloemstilleven volledig op; van ‘onmogelijke’ fantasie boeketten tot rijkelijk versierde spektakelstukken. Allemaal even adembenemend, een feest van kleur, met veel kleine kriebelbeestjes én grotendeels gemaakt door vrouwelijke kunstenaars.

De tentoonstelling “In volle bloei” staat in het teken van bloemstillevenkunst, botanie en vrouwelijke schilders. Je leert alles over de ontwikkeling van het bloemstilleven (waarom speelden bloemen in kunst niet al veel eerder de hoofdrol?) en hoe kunst, natuur en wetenschap hand in hand gaan. Een tentoonstelling met voor iedereen iets: prachtige bloemen, wetenschap, natuur en talentvolle vrouwen.

Informatie bij: www.meisterwerke.be

kunstzinnige-kussens 1
kunstzinnige-kussens 2

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]