Paint & Paper Library presenteert negen nieuwe ‘Original Colours’

De nieuwe Paint & Paper Library-kleurenkaart bevat negen nieuwe toevoegingen aan het ‘Original Colours’-palet, drie nieuwe ‘Architectural Colours’-kleurenfamilies en acht herboren tinten uit het archief van Paint & Paper Library.

Negen nieuwe ‘Original Colours’
Het ‘Original Colours’-palet is verrijkt met negen nieuwe kleuren: ‘Nori’, een gezwart groenblauw, ‘Soumak’, een Midden-Oosters rood, ‘Iguana’, een kameleonachtig, Kaaiman blauw, ‘Mchanga’, een rode aardetint uit het rivierzand van Tanzania, ‘Brimstone’, een eigentijds middengeel, ‘Ruse’, een gesofisticeerde, vergrijsde rozenkleur, ‘Mockingbird’, een prachtig, diep zachtblauw, ‘Fynbos’, een gewaagde, maar rustgevende schakering en ‘Sencha’, een opmerkelijk, elegant groen. Deze negen, in het oog springende, kleuren zijn ontworpen om bij afzonderlijk gebruik gewaagde en indrukwekkende interieurs te creëren of bij het combineren van deze kleuren sterk contrasterende, moderne ontwerpschema’s te realiseren. Zo creëert bijvoorbeeld de opvallende en boeiende combinatie van ‘Pollen II’ op het plafond en ‘Sencha’ op de muren en het houtwerk een intiem en uitnodigend kleurenschema voor de slaapkamer, wat de ruimte een knusse en warme uitstraling geeft.

Drie nieuwe ‘Architectural Colours’-families
Naast de upgrade van het kleurenpalet zijn er ook drie nieuwe families van zachte, gegradueerde ‘Architectural Colours’ aan de kleurenkaart toegevoegd. Binnen een kleurenfamilie bieden vijf tinten diverse sterktes van hetzelfde pigment, waarmee een harmonieus en goed afgestemd kleurenschema kan worden gevormd. De drie nieuwe kleurenfamilies betreffen het ultiem, neutrale ‘Cashmere’, waarvan de tinten een aantrekkelijke warmte en een rustige sfeer uitstralen, het natuurlijke, zachte ‘Sprig’, met discrete, groene ondertonen en de kleurenfamilie ‘Powder’, welke delicate tinten met warme, roze ondertonen biedt. De gerelateerde combinaties van tinten met subtiele nuances creëren een zacht en gecoördineerd gevoel, terwijl combinaties van de diepste met de lichtste schakering een dramatischer toonschema opleveren. Door bijvoorbeeld ‘Powder V’, de meest intense schakering van de ‘Powder’-kleurenfamilie, toe te passen om architecturale details van plafonds en kroonlijsten te accentueren, creëer je impact, maar het blijft elegant en harmonieus als het wordt gecombineerd met de zachtere schakering ‘Powder III’ op de wanden en de lichtste schakering ‘Powder I’ op de plinten en het houtwerk.

Acht archiefkleuren
Uit het archief van Paint & Paper Library zijn acht andere kleuren herboren, waaronder de volgende rijke roze, dieporanje en charismatische groen- en blauwtinten: ‘Jaipur Pink’, ‘Roben’s Honour’, ‘Kasbah’, ‘Caravan’, ‘Scarlet ‘n’ Rust’, ‘Pollen II’, ‘Mink’ en ‘The Long Room’.

De 42 bestaande kleuren van de vorige Paint & Paper Library-kleurenkaart zijn gearchiveerd om plaats te maken voor deze nieuwe kleuren en kleurenfamilies. De archiefkleuren blijven beschikbaar. De nieuwe Paint & Paper Library-kleurenkaart en -kleuren worden gelanceerd op 12 september 2022. 

Paint & Paper Library is nationaal en internationaal verkrijgbaar via een netwerk van professionele dealers en online via www.paintandpaperlibrary.com.

paint-paper-library-presenteert-negen-nieuwe-original-colours MOCKINGBIRD 695, KASBAH 352, LEAD III 683
paint-paper-library-presenteert-negen-nieuwe-original-colours-POWDER I 291, POWDER III 293, POWDER V 295
paint-paper-library-presenteert-negen-nieuwe-original-colours-IGUANA 551, COTTON II 132

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]