Hier moet je op letten bij het kopen van een zonnescherm

Nu de winter voorbij is maken veel mensen zich weer op voor de zomerse, warme dagen. Dat kan je op meerdere manieren doen, door bijvoorbeeld alvast een airco te kopen of proberen de warmte buitenshuis te houden met een zonnescherm. Als je op dit moment nog geen zonnescherm hebt, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. We leggen ze graag aan je voor, zodat jij een weloverwogen keuze maakt voor jouw volgende zonnescherm.

Systeem

Als eerste moet je bedenken wat voor type systeem je wilt hebben voor je zonnescherm. Wil je een systeem dat je handmatig open kunt draaien of kies je liever voor een elektrisch zonnescherm? Dit is natuurlijk afhankelijk van wat voor jou handig is en of je andere gezinsleden hebt die het ook makkelijk moeten kunnen bedienen. Ga je voor ultiem gemak waarbij je met een afstandsbediening het scherm kunt laten uitrollen of vind je het handig om een knop te hebben op een vaste plek? Je kunt tegenwoordig zelfs slimme systemen vinden die automatisch uitschuiven wanneer de zon schijnt en weer naar binnen trekken als het gaat regenen. Ideaal!

Kleur doek

De kleur van je zonnescherm doek is erg bepalend voor de rest van de sfeer in je tuin. Daarom raden we aan om niet voor een al te heftige kleur te gaan, tenzij dat goed bij de tuin past. Daarnaast zijn alle gele en blauwe zonneschermdoeken inmiddels wel een beetje uit de mode en kun je beter voor een neutrale kleur kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grijze, zwarte of juist meer beige-kleurig doek? Dit maakt het doek tijdloos, waardoor je er nog lang van kunt genieten. Kies je toch voor een uitgesproken kleur? Dan kun je na een tijdje ook gemakkelijk je zonnescherm doek vervangen voor een andere kleur, zonder dat het hele systeem vervangen moet worden.

Maat doek

Niet iedereen heeft hetzelfde formaat doek nodig, want jouw ramen zijn misschien wel veel breder dan die van je buren. Zorg dus dat je een zonneschermdoek op maat laat maken, zodat deze precies past en je elk deel van het raam kunt afschermen van de zon. Als je het echt goed aan wilt pakken, laat je een doek zonder naden maken. Deze wordt dan uit een stuk stof geknipt. Dit is niet alleen voordeliger, maar staat ook een stuk strakker en netter dan een doek die aan elkaar genaaid is. 

hier-moet-je-op-letten-bij-het-kopen-van-een-zonnescherm

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]