Zo stijl je kerstdecoratie in huis

Het moment is alweer bijna aangebroken dat je alle kerstdecoraties uit de kast kunt halen. Hoewel we nog even moeten wachten tot het daadwerkelijk Kerst is, betekent dat niet dat we niet alvast mogen genieten van de voorpret. Je hebt waarschijnlijk genoeg leuke kerstdecoratie in huis liggen, dus pak deze gewoon alvast lekker van zolder en ga aan de slag. Zo stijl je jouw decoratie op een gezellige manier en kun je tijdens de koude, grauwe dagen alvast genieten van wat licht. Daarnaast is het nu ook een goed moment om alvast de laatste items in huis te halen, want de winkels liggen er natuurlijk al vol mee.

Zo stijl je kerstdecoratie in huis met extra verlichting

Nu het eerder donker wordt aan het einde van de dag, zet je al sneller wat lampjes en kaarsjes aan. Niet alleen is dit supergezellig, het is ook gewoon noodzakelijk. Je kunt extra kerstverlichting ophangen in de tuin, bijvoorbeeld over je buxusplant, maar ook aan de schutting of de rand van de schuur. Je kunt deze verlichting ook prima in huis ophangen, zoals boven je bed, in het toilet of in de hal voor wat extra sfeer. Het maakt eigenlijk niet uit waar je het ophangt, want extra lampjes zorgen altijd voor een extra knusse sfeer.

De kerstboom erbij pakken

Het lijkt een soort ongeschreven regel dat de kerstboom pas na 5 december opgezet mag worden in huis. Veel mensen wachten onbewust totdat het sociaal geaccepteerd is om de kerstboom in huis neer te zetten. Maar wie zegt dat je moet wachten? Als je een kunstkerstboom hebt, dan kun je deze op elk gewenst moment neerzetten. Deze laat geen naalden los en heeft geen houdbaarheidsdatum tot wanneer hij nog goed genoeg is om te laten staan. Zet hem dus ook gewoon lekker op! Kies een leuk kleurthema wat betreft versieringen die goed bij de rest van je woonkamer past en het is gewoon een extra decoratietoevoeging. Vind je dit toch iets te heftig of ben je bang voor meningen van anderen? Zet hem dan lekker een paar weken in je slaapkamer. Zo kun je er alsnog stiekem van genieten!

Kerstservies klaarzetten

Als jij een speciaal kerstservies hebt, is het nu het moment om dit uit de kast te halen. Hier kun je echt wel langer van genieten dan een paar weken per jaar. Een warme chocomel na een boswandeling smaakt toch een stuk lekkerder uit een feestelijke mok? En die stamppot met warme jus is veel smaakvoller wanneer je het van een bord met sneeuwvlokjes en een kerstman eet! Je kunt je kerstservies ook gebruiken om bijvoorbeeld kaarsenplateaus van te maken. Deze kun je dan op tafel zetten, waarna je de kaarsjes gezellig aansteekt. Lekker multifunctioneel!

Zo stijl je kerstdecoratie in huis

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]