Fleurige decemberdecoraties

Bezorg jezelf een zen-moment tijdens de drukke decembermaand en ga aan de slag met Cymbidum en Anthurium. Je komt helemaal tot rust tijdens het stylen. En het is natuurlijk extra genieten van je eigen creaties. Je hebt maar een paar bloemstelen nodig om een fleurig wow-effect te creëren. Maak een blikvanger op tafel, een bloemenwolk of originele muurdecoratie.

Sterke bloemen
Waar de Anthurium één imposante bloem per steel heeft, zitten er aan een Cymbidium minimaal tien. Zet ze solo in de vaas of combineer voor een volwaardig boeket twee of drie takken met siergrassen. Extra fijn: van deze fleurige decemberdecoraties kun je gemakkelijk drie weken genieten. Als pronkstuk in een solovaas, als elegante decoratie op de kersttafel of voor extra glamour op oudjaarsavond. Breng een bezoekje aan de bloemist en ga aan de slag.

fleurige-decemberdecoraties

Fleurige decemberdecoraties op tafel

Geef je feestelijke decembertafel een twist en kies eens voor een alternatieve kleurstelling. Als de tafel een witte basis heeft met kleed en servies, kun je ook heel goed voor okergele, roze en bruine Anthuriums en Cymbidiums kiezen. Snij de bloemen kort af en zet ze in kleine vaasjes. Zo zorg je dat je dat je tijdens het diner elke tafelgenoot blijft zien.

Aan de muur
Wie denkt dat muurbloempjes saai zijn, vergist zich. Op heel eenvoudige wijze maak je met de Anthurium en Cymbidium een echte blikvanger aan de muur. Kies voor een vaas met oren zodat je ‘m met touw kunt ophangen. Vul met water en zet er een paar bloemstelen in en… klaar! Extra feestelijk maak je het, wanneer je een krans van ledlampjes achter de bloemen hangt. Anthurium en Cymbidium lijken dan extra te shinen.

Tableau
Serveer je drankjes en wil je indruk maken? Zet een aantal vaasjes met kort afgesneden bloemen op het dienblad. Uitgeserveerd? Na afloop zet je het als een tableau op een sidetable of op de koffietafel. Voeg wat theelichtjes toe en… geniet verder!

Over de Cymbidium
De Cymbidium heeft een stevige, lange, bladloze steel en er zijn groot- en kleinbloemige soorten. Het aantal bloemen per steel varieert en kan oplopen tot meer dan 25. De bloemen hebben de vorm van een bootje (= Kymbos) en het kleurenpalet varieert van mintgroen tot bordeauxrood en van sereen wit tot zachtroze. Zonder snijbloemenvoedsel kun je 3 tot 4 weken genieten van de bloemenpracht. Belangrijk daarbij is dat het water in de vaas helder blijft. Meer info, tips en inspiratie vind je op www.cymbidium.info

fleurige-decemberdecoraties

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]