Tips voor stijlvolle badkameraccessoires

Een stomende douche na een fanatieke sportsessie of een warm bad na een intensieve werkdag; de badkamer is naast een functionele ruimte ook dé plek om even helemaal tot rust te kunnen komen. Badkameraccessoires leveren daar een grote bijdrage aan. In dit artikel lees je daarom hoe je door middel van badkameraccessoires een rustgevende en toch stijlvolle badkamer creëert.

Rekken en haken

Badkameraccessoires zijn dikwijls naast stijlvol bovenal functioneel. Ophanghaken en handdoekenrekken zijn daar een goed voorbeeld van. Zo kun je kiezen voor een handdoekenrek in laddervorm of natuurlijke houten haakjes om badjassen aan op te hangen. Alhoewel het wellicht kleine details lijken, zijn het juist deze kleine aanpassingen die rust in plaats van rommel geven.

Wastafelaccessoires

De wastafel is de plek in de badkamer waar we graag véél uitstallen; tandenborstels, tandpasta, zeep, enzovoorts. Deze verzameling aan losse items geeft juist een rommelige uitstraling. Om dat te voorkomen, kun je kiezen voor wastafelaccessoires in één stijl, zoals een tandenborstelhouder en navulbaar zeeppompje van beschilderd porselein.

Rondom het toilet

Een andere rommelige plek in de badkamer is de ruimte rondom het toilet. Daar wil je immers je toiletrol(len) en wc-borstel kwijt kunnen. Voor een rustige uitstraling kies je voor toiletaccessoires uit dezelfde stijlserie. Het mooist is het zelfs om dit af te stemmen met de overige badkameraccessoires; als je zilverkleurige kranen hebt, kies dan ook voor zilverkleurige toiletaccessoires.

Opruimen en opbergen

De badkamer is vaak beperkt in ruimte en een kleine ruimte wordt nou eenmaal snel rommelig. Het is dan ook verstandig om de badkamer van voldoende opbergruimte te voorzien. Uiteraard vind je opbergruimte in het wastafelmeubel, maar ook wandplanken met opbergmanden zijn daarvoor geschikt. Bevestig zo’n wandplankje  met opbergmanden boven het toilet en je kunt er eenvoudig hygiëneproducten opbergen.

Sfeermakers

Tenslotte wil je de badkamer óók simpelweg een gezellige en sfeervolle ruimte maken. In een gezellige ruimte voel je je immers sneller op je gemak en daardoor rustiger. Zo kun je enkele kamerplanten neerzetten of ophangen. Dit zijn namelijk ook nog eens natuurlijke luchtzuiveraars. Geurkaarsen of geurstokjes zijn ook aangename sfeermakers.

tips-voor-stijlvolle-badkameraccessoires

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]