Tips voor een industrieel interieur

De industriële woonstijl is inmiddels al een jarenlange trend. Dat is niet verrassend. Deze woonstijl is namelijk stoer, opvallend, maar ook bijzonder sfeervol. Alhoewel de inspiratie van de industriële woonstijl geworteld is in oude fabriekshallen, is deze woonstijl allesbehalve kil. Met de toevoeging van enkele zachte elementen en warme materialen, tover je je interieur om in een modern én uitnodigend geheel. In dit artikel lees je hoe je jouw interieur een industriële uitstraling geeft.

Materiaal

De industriële woonstijl is vooral te herkennen aan haar stoere, robuuste en sterke materialen. Een industrieel interieur wordt dan ook gekenmerkt door veelal onbewerkt hout en veel gebruik van metaal en staal. Dit zie je terug in grofhouten tafelbladen en stalen (stelling)kasten. Deze materialen worden gecombineerd met (suède)leer en glas. Deze materialen zorgen voor de authentieke industriële uitstraling. Oftewel: zoals die in de oude fabriekshallen. De toepassing van deze materialen kan subtiel zijn, maar de industriële woonstijl staat ook bekend om haar grote gebaren. Grote stalen (schuif)deuren zijn daar een typerende illustratie van.

Kleur

Het kleurenpallet van de industriële woonstijl is, in tegenstelling tot haar materialen, behoorlijk ingetogen. De kleuren zwart, wit, grijs en bruin vormen dikwijls de boventoon. Felle kleuren zul je niet snel terugzien in een industrieel interieur; de basis is aards. Dit zorgt ervoor dat de uitstraling van het industriële interieur rustig en warm is, ondanks haar opvallende materiaalgebruik. De spanning van de industriële woonstijl zit ‘m in de bijzondere materialen en vormgeving.

Verlichting

Verlichting is tevens een belangrijk stijl- en sfeerelement in het industriële interieur. Dit wil zeggen dat verlichting op mag vallen. Je kunt hierbij denken aan grote fabriekslampen. Bij voorkeur vintage en ietwat verweerd. Je bent ervan verzekerd dat dergelijke verlichting een ware eyecatcher in het interieur zal vormen. Ook past led railverlichting perfect binnen de industriële woonstijl. Railverlichting wordt gevormd door een metalen of kunststof rails waaraan spotjes gekoppeld kunnen worden. De rails kan strak tegen het plafond aan gemonteerd worden, maar ook, erg industrieel, aan kabels opgehangen worden.

tips-voor-een-industrieel-interieur

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]