Zo maak je van jouw woning een slimme woning

Wat heb je nodig om een woning slim te maken? Een online cursus misschien of duw je een lesboek door de brievenbus? Met wat gezond verstand en een klein beetje technische know-how kun je al best ver komen. Om te beginnen moet je weten waar je moet beginnen! Als die eerste stap naar een smart home goed is dan volgt de rest als vanzelf. Automatisch dus, precies wat we willen bereiken met huisautomatisering. Hier zijn de eerste slimme toepassingen die in jouw huis niet mogen ontbreken.

1. Slimme verlichting

Het is alweer een aantal jaren geleden toen Philips hun nieuwe Hue lampen voor het eerst lieten zien aan de consument. Het was voor veel mensen toch vooral een speeltje, nog niet echt een onmisbare toevoeging aan de woning. Dat is nu wel anders. Je kunt bij de Action, Kruidvat of de HEMA een goedkoop lampje kopen met 2,4GHz verbinding, gratis app en 16+ miljoen kleuren. Producten als de Hue serie zijn wat duurder en werken over het algemeen iets beter. Spelen met kleuren is leuk natuurlijk, je kunt er de sfeer in de ruimte mee veranderen. Uiteindelijk zijn het vooral de slimme apps en bewegingsmelders waarmee je echt die meerwaarde kunt creëren.

2. Slimme raamdecoratie

Ze vallen misschien niet direct op, toch ga je veel plezier beleven aan elektrische rolgordijnen. In plaats van touwtjes trekken tik je op het scherm van je smartphone. Of je praat tegen een smart speaker. Geheel automatisch met een lichtsensor of timer is ook mogelijk. Train je biologische klok en stel in plaats van een alarm de gordijnen in. Zo word je wakker van het zonlicht, niet van een vervelend geluid. Zorg ervoor dat de gordijnen in de avond netjes sluiten, ook als je van huis bent. Zo houd je inbrekers buiten de deur. Als je eenmaal gewend bent aan elektrische raamdecoratie dan kun je niet meer zonder!

3. Slimme assistent

Hoewel we vaak spreken van ‘huisautomatisering’ is niet alles zo automatisch als je zou verwachten. Dat hoeft ook niet want soms wel je liever zelf de baas in huis spelen. Jouw telefoon of tablet kun je gebruiken met een slimme assistent, je kunt ook smart speakers door je huis verspreiden. Ben je de was aan het vouwen? Siri heeft een luisterend oor voor je, zeker omdat de kleine slimme speaker van Apple eindelijk in Nederland te koop is. En Nest speakers tik je voor een schijntje op de kop, vraag voor het slapengaan vooral even om een verhaaltje te vertellen!

Samen wordt het leuker

De PoweredBlinds raamdecoratie is niet voorzien van een spraakassistent. Dit is ook niet nodig omdat er al meerdere virtuele assistenten zijn die goed werken. Waarom zou je het wiel opnieuw proberen uit te vinden? Somfy producten werken via de TaHoma Switch met de gangbare slimme assistenten. Het maakt dus niet uit of je in het Apple kamp zit of de voorkeur geeft aan Google. Of combineer beide want een Google Home luidspreker werkt ook als je een Apple iPhone hebt. Slim werken is samenwerken!

zo-maak-je-van-jouw-woning-een-slimme-woning

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]