Zijde is hotter dan ooit

Sarah Ruijter van Zijdewinkel.nl snapt de toenemende belangstelling. Ze vertelt: ‘Zijde is een oersterke stof met interessante eigenschappen. Voor iedere toepassing is er wel een zijden stof te vinden. Niet zo gek dus, dat er steeds vaker gebruik van wordt gemaakt.’

Voordelen van zijde
Vaak denken mensen bij zijde aan een glanzende stof. Alleen het is veel meer dan dat en kent vele variaties. Van stoer en robuust tot mat en soepel, stevig en glanzend. Zo heeft zijde een antiallergische en beschermende eigenschap tegen UV licht, is het makkelijk te wassen en droogt het snel. Het helpt een beschadigde huid te herstellen en vermindert gezondheidsklachten zoals astma en eczeem. De stof heeft een fantastische kleurstof opname, waardoor je zijde gemakkelijk kunt beschilderen. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar, waardoor de stof zelfs op natuurbegraafplaatsen gebruikt mag worden.

Do it Yourself
Zijdewinkel heeft alles in huis om zelf creatief aan de slag te gaan met zijde. Je kunt de stof kopen vanaf een halve meter en gebruiken voor bijvoorbeeld zijdeschilderen, vilten, het maken van kleding, beddengoed of een trouwjurk. Daarnaast heeft de shop inspirerende do-it-yourself pakketten samengesteld, zoals het starterspakket ‘Kleur je eigen zijden sjaal’. Hiermee kun je zonder enige ervaring zelf een sjaal verven. Het werkt hetzelfde als het kleuren op papier, alleen nu kleur je het zijde en kun je het resultaat nog dragen ook. Hoe leuk is dat?! Ook is er een pakket waarbij je door middel van zijde je slippers kunt pimpen. Met het DIY-pakket ‘Verf je eigen slipperbandjes’ geef je d.m.v. lint en zijdeverf je favoriete slippers een compleet andere look. De creatieve DIY-pakketten van Zijdewinkel bevatten alle benodigde materialen en zijn zo samengesteld dat iedereen thuis zelf aan de slag kan. Door de instructievideo wordt het een ontspannen bezigheid en is mislukken bijna onmogelijk. En heb je toch vragen, dan staat het team van Zijdewinkel klaar om je te helpen.

Kant-en-klare producten 
Ben je een fan van zijde, maar heb je geen tijd of inspiratie of zelf aan de slag te gaan? Geen probleem. Ook voor kant-en-klare zijden producten ben je hier aan het juiste adres. Denk aan hand geverfde sjaals, linten en kussenhoezen. Een zijden sjaal brengt verkoeling in de zomer en een zijden kussensloop is fantastisch voor je huid én haren. Zo slaap je jezelf mooi op zijde! Genoeg reden om eens flink te shoppen. De sjaals zijn verkrijgbaar in 85 sprankelende kleuren en zijn onderling perfect te mixen en matchen met je outfit. Leuk om te combineren met een zijde lint. Het lint is er in verschillende diktes en kleuren en kun je bijvoorbeeld vlechten door je riem, dragen in je haar of gebruiken voor een mooi (bruids)boeket of sjieke uitnodigingen.

Over Zijdewinkel
Zijdewinkel is onderdeel van ZIJDAR Natural Silk, een groothandel opgericht in 1982 door de zussen Ria en Agnes. Zij gaven in hun atelier les aan textielprofessionals en leverden materialen aan bedrijven en instellingen. In 1992 kwam daar het postorder bedrijf Zijdewinkel voor particulieren bij. Sinds 2013 heeft Sarah Ruijter het stokje overgenomen. De formule, de drive om anderen te leren over de toepassingen van zijde, is al die tijd ongewijzigd gebleven. Inmiddels is Zijdewinkel dé specialist van Nederland en België op het gebied van zijde. Naast groothandel, webshop en fysieke winkel in Heemskerk, heeft het bedrijf een ZIJDE-Museum, atelier en worden er workshops georganiseerd. Een walhalla voor fans van zijde, natuurlijke stoffen en creatieve materialen! Meer informatie over zijde, inspiratie en DIY-pakketten vind je op www.zijdewinkel.nl.

zijde-is-hotter-dan-ooit kussenhoes
zijde-is-hotter-dan-ooit telefoonhoes

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]