Verbouw jouw oude badkamer naar een moderne versie met deze 3 tips!

Je badkamer verbouwen, een klus die je zoveel op gaat leveren! Allereerst wordt dit je nieuwe favoriete plek in huis. Alles hygiënisch en ordelijk, dat is extra genieten van jouw moderne badkamer. Klinkt goed toch? Hoe je oude badkamer er ook uitziet, je kunt hem verbouwen. Naar een moderne en strakke badkamer. Eentje waar je na een lange werkweek vol genoegen in je warme bad of inloopdouche stapt. Ook met een kleiner budget is dit mogelijk. Hoe? Lees verder voor 3 budgetvriendelijke tips

Tip 1: verf de tegels

Een moderne badkamer heeft rustige kleuren. Zo zie je veel de kleuren zwart, wit en grijs. Maar ook early dew komt in combinatie met grijs in moderne badkamers voor. Je kunt de tegels eraf laten halen en opnieuw laten betegelen. Mocht je budget hier niet toereikend voor zijn? Geen probleem, veel badkamers hebben geverfde tegels.

Bij de bouwmarkt kun je eenvoudig tegelverf kopen. Ontvet de tegels goed en je hebt er misschien twee verfbeurten voor nodig. Maar dan heb je wel meteen een heel andere tegel. Glad, strak en van die mosterdgele of groene tegels af met tegelverf!

Tip 2: kies welke onderdelen je wel kunt vervangen

Die oude losse lampjes, de wasbak met een stuk eruit of dat kastje wat gehavend is. Weg ermee. Vervang deze door nieuwe en moderne exemplaren. Zonder greep, met kastruimte en zo met extra opbergmogelijkheden. Om lekker al je spullen netjes in op te ruimten. Geen dingen meer op de grond!

Vaak zijn (deur)klinken of andere kranen niet eens de hoofdprijs. En ze geven wel meteen een ander effect. Badkamerinspiratie nodig? Dit hoeft niet eens duur te zijn. Het is dus voor iedere beurs mogelijk! Denk ook aan het vervangen van een hangend toilet. De kosten hiervoor vallen vaak best mee, terwijl je comfort toeneemt.

Tip 3: maak een moodboard en houd aan die stijl vast

Je kunt nog zulke mooie en moderne materialen kiezen.. Maar als je alles door elkaar heen mixt, heb je nog niet de orde en rust die bij een moderne badkamer past. Ga even zitten voor een moodboard. Plak en schrijf op wat jij mooi vindt aan de moderne look qua kleuren, materialen en meubels. En houd je aan dit plan. Neem ook mee hoe je spullen opbergt.  Dan staat niks je meer in de weg om te genieten van jouw eigen moderne badkamer.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met baden+

verbouw-jouw-oude-badkamer-naar-een-moderne-versie-met-deze-3-tips

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]