Binnen 48 uur je huis verkopen? Dat kan via een opkoper.

Ga je je huis verkopen? Dan kan het in sommige gevallen slim zijn om je huis te verkopen aan een opkoper. Wat houdt dit precies in en wat zijn de voor- en nadelen? Dat lees je in dit artikel.

Huis verkopen aan een opkoper

Wil je snel huis verkopen? Dan heb je misschien al eens gehoord van een opkoper. Met een opkoper kun je je huis al binnen 48 uur verkopen. Een opkoper koopt het huis op om te gaan verhuren, renoveren of doorverkopen. Echter is dit niet voor iedere huiseigenaar interessant. Heb je bijvoorbeeld meer te besteden en wil je groter gaan wonen? Dan is een opkoper helemaal niet nodig, omdat je waarschijnlijk geen haast hebt met het verkopen van je huis. Maar ben je in de financiële problemen terecht gekomen, bijvoorbeeld doordat je je baan bent verloren, en moet je snel van je huis af? In zo’n geval kan verkopen aan een opkoper interessant zijn.

De voordelen

Het grootste voordeel van verkopen aan een opkoper is dat een opkoper zonder voorbehouden kan kopen. Dat maakt het bod betrouwbaar. Een koper zou een paar dagen bedenktijd krijgen, financieel voorbehoud om te kijken of een hypotheek mogelijk is en een bouwkundige inspectie om te kijken welke gebreken er zijn. Bij een betrouwbare opkoper krijg je hier vaak niet mee te maken, waardoor er gelijk zekerheid is wanneer de koopovereenkomst wordt getekend en je dus snel je huis kunt verkopen. Doordat er direct contact is met de opkoper en er geen makelaar bij betrokken is, heb je lagere kosten. Zo hoef je geen makelaarscourtage te betalen, wat gemiddeld rond de 3.750 euro is. Ook is er geen sprake van dubbele hypotheeklasten, omdat de overdrachtsdatum goed wordt afgestemd en de opkoper niet zelf in het huis gaat wonen. Tot slot kan een opkoper erg snel schakelen, omdat er geen financiering voor een hypotheek nodig is. Is de notaris snel beschikbaar, dan kan het huis bijna direct worden overgedragen.

 

binnen-48-uur-je-huis-verkopen-dat-kan-via-een-opkoper

De nadelen

Voor het verkopen aan een opkoper zijn eigenlijk weinig nadelen te noemen, behalve dat een opkoper minder zal bieden dan een particuliere koper. Dit komt doordat de opkoper er niet zelf gaat wonen en rekening moet houden met bijvoorbeeld kosten voor de renovatie of inkomsten uit de huur. Een opkoper heeft daardoor veel hogere kosten en gaat zonder zekerheid een groot risico aan, waardoor hij vaak niet de hoofdprijs wilt betalen voor de woning zelf.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]