Gras zonder onderhoud?

Een mooi grasveld rondom de woning zonder groene vingers. Wie wil dat nou niet? Een hovenier kan het onderhoud op zich nemen zoals bemesten, verticuteren, bijzaaien en wekelijks maaien in de zomer. Maar zonder hovenier kan het ook met een kunstgras gazon. Hooguit heb je de hovenier nodig voor de aanleg.

Duurzaam kunstgras

Blijvend een mooi gazon ongeacht het seizoen. Ook het weer heeft geen nadelige invloed. Een warme zomer of een natte herfst? Kunstgras is bestand tegen alle weersinvloeden. Als kunstgras vakkundig is aangelegd, gaat het gemakkelijk 15 tot 20 jaar mee. Met natuurgras is het elk jaar afwachten hoe het gesteld is met de kwaliteit van het gras. Veel hangt natuurlijk af hoe de grasmat gebruikt wordt. Is het uitsluitend siergras of wordt het ook gebruikt als voetbalveldje? Ook de zomers in Nederland bereiken steeds hogere temperaturen. Het constant beregenen levert op vele plekken moeilijkheden op vanwege de droogte.

 

Investering

Kunstgras is niet echt goedkoop. Het betekent een investering voor enkele tientallen jaren. Sommige leveranciers bieden voordeel door kunstgras outlet aanbiedingen. Het betreft dikwijls kwalitatief uitstekend kunstgras die voor een lagere prijs wordt aangeboden. Naast het kunstgras is de aanleg belangrijk. Voor de duurzaamheid is het belangrijk dat er een goede afwatering is en dat het gazon vlak en strak ligt. De ondergrond is evenzo belangrijk als de uitstraling van de grasmat.

 

gras-zonder-onderhoud

Het juiste kunstgras

Bij de keuze van kunstgras is het gebruik bepalend voor de soort. Voor siertuinen is er een ander soort dan voor speelvelden. Maken de kinderen veelvuldig gebruik van de tuin en staat de tuin vol met speeltoestellen en trampolines of eventueel een zwembad? Zorg dan voor het juiste kunstgras. Een siergazon heeft een hogere dichtheid van vezels. Het is hoogpolig en de vezels staan dicht bij elkaar. Bij een speelgazon zijn de vezels korter waardoor het bij intensief gebruik niet platgedrukt wordt. De vezels behouden hierdoor hun stevigheid.

Genoeg redenen om te kiezen voor kunstgras. Een bezem vervangt de maaier. Af en toe vegen en blad en takken verwijderen. Kortom, met kunstgras kies je voor een mooi gazon zonder zorgen. Iets voor jou?

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]