Speciale collectie tegels in Little Greene-tinten

Little Greene produceert hoogwaardige verven, waarvan diversen ook geschikt zijn voor de badkamer en keuken. Vanaf nu is het mogelijk om Little Greene-kleuren ook door te voeren in het tegelwerk van deze ruimtes, waardoor er een verfijnde gelaagdheid in het interieur ontstaat. De Britse verffabrikant is namelijk een samenwerking aangegaan met het Londense Bert & May; een specialist in handgemaakte, ambachtelijke tegels. Dit heeft geresulteerd in een speciale collectie tegels in acht tijdloze Little Greene-kleuren.

De samenwerking tussen Little Greene en Bert & May is ontstaan vanuit een natuurlijke synergie en passie voor kleur. Het basiskleurenpalet van Bert & May komt voort uit natuurlijke pigmenten, die met de hand worden gemengd in een nauwgezet proces wat ervoor zorgt dat ze verzadigd raken met zachte, genuanceerde tonen. De gelaagde, subtiele esthetiek van Bert & May’s handgemaakte, ambachtelijke tegels, met hun variatie in pigmenten, is bijzonder effectief wanneer deze gecombineerd worden met een matte kleur van de kwaliteitsverf van Little Greene.

Vanaf het moment dat de twee merken gingen samenwerken, ontdekten ze al snel een overeenkomst tussen het Bert & May palet en de Little Greene collecties ‘Colours of England‘ en ‘Stone’. En dus werden uit deze kleurencollecties de tinten voor de samenwerking geselecteerd. Elke gekozen kleur is mooi op zichzelf, maar in combinatie met een Bert & May-tegel in Little Greene-kleur krijgt de badkamer of keuken een gelaagde en verfijnde persoonlijkheid.

Bert & May x Little Greene-collectie
De Bert & May x Little Greene-collectie bevat acht klassieke Little Greene-kleuren verwerkt in twee kenmerkende Bert & May-tegels: de zachte, krijtachtige vierkante cementtegel en de rijke en glanzende, geglazuurde visgraattegel van klei. Beide tegels zijn verkrijgbaar in de kleuren Purple Brown, Bassoon, Aquamarine Pale, Royal Navy, Livid, Rolling Fog, French Grey en Chemise.

Alle acht Little Greene-kleuren zijn verkrijgbaar in geglazuurde 7,5x15cm visgraattegels of 20x20cm cementvierkantjes. De cementtegels zorgen voor een zachte en krijtachtige afwerking, terwijl de geglazuurde tegels glanzend en glad aanvoelen. De gelaagde kleurtonen binnen elke tegel zorgen voor diepte, contrast en een harmonieuze coördinatie met de bijpassende verfkleuren. De tijdloze kwaliteit van de tegels laten de Little Greene-kleuren voortreffelijk zien en kunnen worden toegepast in een breed scala aan ontwerpschema’s.

De Bert & May x Little Greene-tegels zijn verkrijgbaar via www.bertandmay.com.

speciale-collectie-tegels-in-little-greene-tinten 3
speciale-collectie-tegels-in-little-greene-tinten 2

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]