Maak van je tuin je eigen paradijs op aarde

We brengen steeds meer tijd door in de tuin. Waar we vroeger alleen op zomerse dagen buitenzaten, brengen we er ook steeds meer tijd door in de winter. Met een heater of een tuinhaard gaat dat namelijk prima. Urenlang kletsen met vrienden, staren naar de sterrenhemel en genieten van de geluiden in de natuur. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? De tuin is een verlengde van de woonkamer geworden. Ook als je binnen bent, wil je genieten van het uitzicht op je tuin. Maak van je tuin je eigen Hof van Eden en kom er helemaal tot rust. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet. Lees je verder?

Verlicht je tuin

Tuinverlichting is er voor de veiligheid. Als je ’s avonds door je tuin loopt, voorkom je dat je struikelt. Lampen met een bewegingssensor schrikken inbrekers af. Heb je er weleens aan gedacht om tuinverlichting te gebruiken om accenten in je tuin uit te lichten? Plaats een spot onder een boom of zet het licht op een kunstwerk in je tuin. Je creëert diepte door verlichting in de uithoeken van je tuin te plaatsen.

maak-van-je-tuin-je-eigen-paradijs-op-aarde

Je eigen multifunctionele blokhut

Wie droomt er niet weg bij een romantische blokhut in de tuin? Zo’n hut ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook heel praktisch. Je bergt er je tuingereedschap en je tuinstoelen in op. Zo gaan je spullen ook nog langer mee. Maar je kunt er ook fietsen en kinderspeelgoed in kwijt. Een blokhut is multifunctioneel, robuust en is bestand tegen het Nederlandse klimaat. Dit heeft een blokhut mede te danken aan de stevige constructie, want de hoeken zijn zo gemaakt dat ze in elkaar vallen. Dit in tegenstelling tot tuinhuizen die opgebouwd zijn door middel van stapelbouw of een houtskeletbouw. De constructie van een blokhut is daarom een garantie voor jarenlang plezier. Bovendien kun je de blokhut ook inrichten als buitenkeuken of bar. Zoek je nog een rustige werkplek en is er net te weinig ruimte in je huis? Trek je terug in je privékantoor in de tuin. Of laat je inspireren door de Scandinaviërs en plaats een sauna in de tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]