Recirculatie design kappen voor het kookeiland
Het eerste zintuig dat geprikkeld wordt door de afzuigkap is zien. Een afzuigkap mag gezien worden. Het is een beeldbepalend object dat de sfeer en looks van de keuken of leefomgeving bepaalt. Daarbij maakt het niet uit of het een vrij hangend model is, de afzuigkap ingebouwd is in een plafond of verwerkt in kasten of werkbladen. Wat in het oog springt, moet er mooi uitzien.

Het zintuig horen, is ook onlosmakelijk verbonden met de afzuigkap. Een afzuigkap maakt tenslotte geluid. Geluid is subjectief, ieder mens ervaart geluid anders. Een afzuigkap is voorzien van een motor die een bepaalde luchthoeveelheid kan verplaatsen. Bij deze luchtverplaatsing ontstaat geluid, uitgedrukt in decibel. Falmec heeft een speciale serie NRS afzuigkappen ontwikkeld die, indien aan alle plaatsingscriteria voldaan wordt, met een maximaal geluidsniveau van 52 dB de stilste ter wereld genoemd mogen worden.

Ruiken is het laatste en misschien wel meest belangrijke zintuig in relatie tot de afzuigkap. Een afzuigkap dient geuren, dampen en vocht dat vrijkomt bij het kookproces, af te voeren en/of te neutraliseren. Het is belangrijk dat we zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en geen ongezonde lucht inademen tijdens of na het koken. In de meest optimale situatie worden kookluchten naar buiten afgevoerd door middel van een afvoerkanaal. Door bouwkundige obstakels of een verbod van de gemeente is dit niet altijd mogelijk.

In nieuwbouw is het tegenwoordig verplicht om een zogenaamde recirculatie afzuigkap toe te passen. Hiervoor heeft Falmec de E.ion serie ontwikkeld, een serie afzuigkappen voorzien van bipolaire ionisatie. Het revolutionaire systeem zuivert de lucht met behulp van een koolstof zeoliet filter en een ionisatielamp zorgt ervoor dat alle positieve en negatieve luchtionen in balans worden gebracht. Een complete luchtzuiveraar dus. Ook op het gebied van reuk en schone lucht gaan we mee met de laatste ontwikkelingen.

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Falmec!

recirculatie-design-kappen-voor-het-kookeiland

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]