Natuur in huis
Sisal tapijt is een duurzame tapijtsoort. Het is gemaakt van vezels van de Agave plant, een volledig natuurlijk materiaal.
De structuur van dit materiaal doet denken aan touw en is perfect geschikt voor een robuuste, natuurlijke uitstraling. Sisal is een milieubewuste keuze. Het is sterk, slijtvast, slipveilig en geluiddempend.

Vezel

Sisal wordt gemaakt van vezels van de Agave Sisalana en andere Agave soorten. Deze robuuste plant met grote vlezige bladeren groeit vooral in Zuid-Amerika, Afrika, India, Mexico en Azië. Eerst werd er uitsluitend touw gemaakt van de vezels. Dankzij huidige weeftechnieken is sisal uitstekend geschikt voor vloerkleden, vloerbedekking en matten.

Sisal

Natuurtapijt zoals een sisal vloerkleed past in een landelijk en romantisch interieur, maar is ook perfect bij een industrieel designinterieur. Sisal combineert vanwege het natuurlijk materiaal met robuuste en warm houten meubels. Het tapijt zorgt voor een stoere en pure uitstraling.
natuur-in-huis-vloerkleden

Kokos

Naast sisal zijn er ook andere natuurtapijten zoals kokos. Kokos tapijt wordt ook gemaakt van volledig natuurlijk materiaal. Kokosvezels komen uit de buitenste bast van grote noten. De vezelmassa wordt tot draden gesponnen, opgespoeld en tot tapijt geweven. Kokos vloerbedekking lijkt veel op sisal, maar is harder, ruwer en hariger en is minder kleurrijk.

Zeegras

Zeegras is een van de oudste tapijtsoorten. Zeegras is een waterplant die voornamelijk groeit in zoet water. De vezels worden tot een harde draad gesponnen, waarvan tapijt geweven kan worden. Zeegras heeft één natuurlijke kleur, is zeer goed vocht absorberend, is sterk en slijtvast en heeft een lange levensduur.

Katoen en wol

Katoen tapijt is een duurzame en ecologische vloerbedekking. Is sterk, slijtvast en warm. Wol heeft van nature een aantal waardevolle producteigenschappen, zoals de isolerende werking en de vuilwerendheid. Zowel katoen als wol zijn veerkrachtig en bieden comfort en veiligheid.
Het ecologisch tapijt of vloerkleed is terug van weg geweest. Natuurtapijt als sisal, kokos en zeegras hebben een harder materiaal. Wol en katoen tapijt zijn veel zachter en voelen daardoor wat comfortabeler aan. Duurzaamheid is één belangrijke factor bij natuurtapijt. Bij tapijten met het GUT-kenmerk, herkenbaar aan het groene logo met een boom, wordt bij de productie rekening gehouden met ecologische aspecten.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This