De 6 voordelen van composiet
Composiet heeft vele voordelen, en het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen voor dit materiaal kiezen voor hun schuttingen of terrasplanken.
Zo behoeft het weinig onderhoud, is de kleur helemaal naar wens aan te passen, en zijn er nog veel meer voordelen van composiet. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet!

1 – Weinig onderhoud

Composiet behoeft niet veel onderhoud, onder andere omdat het geen insecten aantrekt. Ook is het materiaal goed bestand tegen regen, wind of extreme temperaturen. Kleine vlekjes kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met water met eventueel wat schoonmaakmiddel.

2 – Lange levensduur

Composiet gaat jarenlang mee doordat het heel duurzaam materiaal is en maar weinig achteruit gaat in kwaliteit. Zo kan een composiet schutting of terras tientallen jaren meegaan zonder dat er bijvoorbeeld verkleuring ontstaat.

3 – Duurzaam

Composiet is duur, maar dat wil niet zeggen dat je beter niet voor een composiet schutting of terras moet gaan. Het wordt gemaakt van gerecycled kunststof en hout, waardoor je een milieuvriendelijke keuze maakt. Er hoeven geen nieuwe bomen gekapt te worden, en er wordt plastic afval hergebruikt voor de productie. En zoals hierboven al aangegeven betekent duurzaam ook dat het materiaal heel lang meegaat.
de-6-voordelen-van-composiet

4 – Splijt- en splintervrij

Composiet is helemaal splijt- en splintervrij. Waar je van een houten schutting of terras splinters kunt krijgen, heeft een composiet schutting of terras helemaal geen scherpe delen. Dit is helemaal handig wanneer je kinderen of huisdieren hebt, zodat zij zich niet kunnen bezeren aan bijvoorbeeld splinters.

5 – Kleurvast

Een composiet schutting of terras zal na jaren nog steeds de oorspronkelijke kleur behouden. Doordat composiet gedeeltelijk van kunststof is gemaakt, kun je kiezen voor heel veel verschillende kleuren waardoor je precies de sfeer kunt kiezen die past bij jouw tuin.

6 – Het ziet er mooi uit

Tot slot ziet een composiet schutting of terras er ook nog eens heel mooi uit. Door de houtvezels die het materiaal bevat, ziet het er namelijk natuurlijk uit! Zo lijkt het net alsof je een houten schutting hebt staan, alleen dan één die niet verkleurt, geen onderhoud nodig heeft en een stuk langer meegaat!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]