Feestelijke lancering van de nieuwe MONDiART collectie: Stylist Choice

‘Stylist Choice’ het klinkt als een fijne roman, maar het betreft een spectaculaire collectie, samengesteld uit de art-database van MONDiART.

Een speciaal geselecteerd team van vijf top-stylisten stelden deze trendy collectie, bestaande uit vijf thema’s, samen. Tijdens de najaarseditie van showUP werd deze unieke collectie gelanceerd. Op uitnodiging van MONDiART en in gezelschap van collega Sanne van het Architectenpunt, reisde ik vol verwachting naar ’s Hertogenbosch, waar de vakbeurs dit keer in de Brabanthallen werd georganiseerd.

Vijf stylisten, één team

Na de officiële onthulling van ‘Stylist Choice’ werden de stylisten: Lotte Nijkamp, Petra Sloot, Mirjam du Maine, Ineke Van Leijsen, Wieke Harting op gepaste wijze in het zonnetje gezet. Daarna was het mijn eer om kennis te maken met de dames. Mijn idee om de stylisten apart van elkaar te interviewen, werd unaniem afgewezen. Het team van vijf was duidelijk, deze collectie is door nauwe samenwerking tot stand gekomen. Hoewel de dames elkaar voor de pitch alleen via beroepsvereniging BNS Crisp kenden, was de chemie, die in de afgelopen maanden onderling was ontstaan, in alles zichtbaar. Met elkaar vertelden ze trots hoe de collectie tot stand is gekomen.

​Vijf Collecties

Vanaf januari dit jaar kwam het team bij elkaar om actief aan de slag te gaan met de opdracht van MONDiART: op basis van een vijftal thema’s artworks te cureren uit een enorme database én zelf enkele artworks te ontwikkelen. Naast een intensievere kennismaking met elkaar was het in het begin zoeken naar de manier waarop ze samen te werk zouden gaan. De creatieve vrijheid die ze voor dit project kregen, zorgde niet alleen voor vijf fantastische minicollecties, maar ook nieuwe producten. Zo ontstonden er wand- en vloerkleden in andere formaten en vormen. Werden er nieuwe materialen, waarop de artworks geprint kunnen worden, in het assortiment opgenomen en kreeg bestaand beeldmateriaal een make-over.

Monidiart collectie Stylist Choice

Vijf thema’s

Om een thema vorm te geven gingen de dames als tweetal verder. Mijn opmerking hoe deel je vijf door twee, werd uitgelegd met de uitkomst: ‘overlappende samenwerking’. Na de eerste vormgeving, ging het team met elkaar de collectie finetunen. Dit is ook de reden dat de stylisten even enthousiast en trots zijn op alle thema’s. Gezamenlijk leidden ze me langs de presentatie van de minicollecties.

Inner Reflection

Dit thema gaat over teruggaan naar jezelf, rust zoeken in een wereld waar iedereen constant aanstaat. Het palet van kleuren is zacht en warm. Een combinatie van roze, nudes en vergrijsd groen verwerkt in krachtige dessins. Absoluut niet saai en dankzij de ton-sur-ton kleuren en variatie in vormen toepasbaar in de woonstijl voor hem en haar. De collectie bestaat uit kleinere artworks, die in een prachtige mix & match een eenheid vormen.

stylist-choice-Inner Reflection

New Romance

Bij het zien van dit thema riep ik direct: “Golden age”. Mensen hangen steeds meer naar romantiek en de tijden van weleer. Bij de uitwerking van dit thema is dit gevoel vertaald in een luxe eclectische stijl, met een twist en een dramatische touch! Verzadigde kleuren met goud omlijst, zacht fluweel en prachtige bloemdessins nemen je mee terug in de tijd. Deze rijke collectie is zo vormgegeven dat het past in een eigentijds interieur.

Stylist Choice New Romance

Urban Raw

In dit thema heeft ‘imperfectie’ de hoofdrol. Een industriële stijl in een vernieuwde uitwerking. De materialen beton, metaal en roest zijn uitgangspunt geweest voor deze collectie, maar door toevoeging van kleur is heeft deze stijl een verrassende twist gekregen. Een van de werken heeft een persoonlijk tintje. Voor degene die de landkaart goed bestudeert ontdekt een vijf en alle voorletters van de dames. Een leuke knipoog naar de succesvolle samenwerking.

Stylist Choice Mondiart Urban Raw

Colorful Cultures

Dit thema laat een mix van alle culturen zien. Een collectie die gebaseerd is op de oorspronkelijk en traditionele art van stammen over de hele wereld. Door deze artworks in een andere kleursetting uit te brengen en bepaald werk uit te vergroten of in een andere vorm te gieten heeft het team er een eigen twist aan gegeven. Dit resulteert in een moderne en kleurrijke collectie met duidelijke herkenbare culture invloeden.

Colorful Cultures Stylist Choice Mondiart

Spiced Rhythm

‘Last but not least’ een collectie uitgevoerd in warme aardse tinten. Geïnspireerd op etnische culturen: ‘de tribe’, maar wel met de landelijke, rustieke, ruwe en robuuste invloeden in gedachte. Een collectie die ambacht en puurheid uitstraalt in kleur en materialen.

Monidiart collectie Stylist Choice Spiced Rhythm 2
Monidiart collectie Stylist Choice Spiced Rhythm

Aan het einde van de tour langs de vijf thema’s kan ik concluderen dat Stylist Choice tot stand is gekomen door een fantastische samenwerking tussen MONDiART en de vijf stylisten, die op hun beurt niet alleen buiten hun comfortzone zijn getreden, maar zich ontpopt hebben als artiesten.

Nieuwsgierig naar deze unieke collectie? Bezoek dan de website van MONDiART.

Lotte Nijkamp, Petra Sloot, Mirjam du Maine, Ineke Van Leijsen en Wieke Harting bedankt voor jullie spontane en inspiratievolle ontmoeting.

Beeldmateriaal: Sanne Crapts van Architectenpunt

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]