Tips voor een net en opgeruimd huis

Overal ligt wat. Daar ligt een tijdschrift op de grond. Op je bureau slingeren een paar kabeltjes. Een adapter die je niet zo veel gebruikt, een stroomdraad van je bureaulamp en een printerkabel die in de weg ligt. Je vindt het veel te rommelig want je houdt van netjes en opgeruimd.

Als je echt goed gaat kijken zie je veel meer vervelende dingen die je storen. Onder het dressoir waar allerlei elektrische apparaten in staan zie je allemaal snoeren los op de vloer liggen. Maar ja, je wil wel televisie kijken en je dvd-speler makkelijk bedienen. Er moet dus wel stroom op staan. De oplossing: alle draden netjes aan elkaar verbinden met kabelbinders.

Opgeruimd

Met een paar kabelbinders kun je ze lekker strak aan elkaar vastmaken. Op die manier liggen de draden keurig tegen de plint aan, waardoor je ze goed uit het zicht houdt. Een simpele ingreep met een klein aantal tyraps en je hebt een opgeruimde woonkamer. Dat kun je op je kantoorkamer ook realiseren. Geen problemen meer met die printerkabel die steeds in de war raakt met het stroomdraadje van de tafellamp. Lekker aan elkaar binden met die handige kunststof bandjes en achter je bureau laten vallen.

tips-voor-een-net-en-opgeruimd-huis

Uit het zicht

Wikkel eenvoudig de tyraps om de kabels of kabeltjes die je wil verbinden, haal het ene uiteinde door de kop, trek hem goed aan en de klus is geklaard! Hoe simpel is dat? Ty-raps zijn al in 1958 uitgevonden! En je maakt er nog steeds geen gebruik van? Misschien omdat ze zoveel benamingen hebben: tiewraps, ladderstrips, sjorbandjes, bundelbandjes, snelbinders, colsonbandjes, treksluiters, bindbandjes, drilbinders en tierips. En dan vergeet je tieraps nog. Als je eenmaal met ze gewerkt hebt, begrijp je snel waarom bijna iedereen er gebruik van maakt. Ze zijn zo handig! Neem bijvoorbeeld je huistelefoon die op de vensterbank in zijn basisstation staat te wachten op het belletje van je moeder. Daar hangen ook al twee draadjes uit. Eén naar een stopcontact en één naar het modem. Vanuit het modem gaan er een heleboel draden alle kanten op. Naar weer een ander stopcontact, naar je televisie, je router, misschien je computer en je decoder. Draden, draden en nog eens draden. Bind ze netjes aan elkaar en geniet van je opgeruimde huis.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This