Italiaanse romantiek

Vroeger gaven de ouders van de bruid hun dochter Italiaanse warmte mee het huwelijk in, door het schenken van een mooie houtkachel gemaakt van keramiek.

Deze prachtige keramische kachels waren onderdeel van ‘la dote’ oftewel de bruidsschat. Hoe rijker de familie, hoe groter en mooier de kachel ontworpen werd. Deze keramische kachels zorgden jarenlang voor warme en knusse momenten in het huis van ‘la coppia’ (=echtpaar).

Italiaanse romantiek La-Castellamonte-rondo-1-st-size-4

De romantiek blijft

Italiaanse romantiek

Tijden veranderen maar de romantiek is gebleven. De passie voor Italiaanse design kachels is nog even groot en breidt zich uit over Europa. De vraag naar klassieke keramische kachels neemt ook in Nederland toe. Steeds vaker kiest men voor deze handgemaakte kachels.​

keramische-kachel-round-stack-shiny-white

Klassiek en modern

De hout- en pelletkachels van La Castellamonte worden nog steeds volgens oude traditie, op kleine schaal, met de hand gemaakt. Naast de klassieke modellen is er ook een ruime keuze uit moderne uitvoeringen. Alle kachels zijn uitvoerbaar in verschillende kleuren en vormen. Zo passen ook de klassieke modellen in een moderne woonstijl.

La-Castellamonte-rondo-1-st-size-4

Keramische warmte

Keramische warmte is heel prettig. De verbrandingstechniek van keramische houtkachels is uiterst effectief. De kachel neemt heel snel warmte op en geeft u direct warmte. Ook geven ze een heerlijke stralingswarmte. De keramische kachel is een accumulatiekachel en convectie, waarbij in een zeer korte tijd het verbranden van hout of pellets omgezet wordt in een heerlijke warmte. Hierdoor ontstaat een zeer volledige en daardoor schone verbranding met een hoog rendement.

Ambachtelijk

De keramische kachels van Art of Fire zijn authentieke producten. Met vakmanschap, innovatie en jarenlange ervaring worden ze in Italtië gemaakt. Alle elementen worden met de hand vervaardigd. En dat handwerk ziet u terug in het unieke karakter van deze kachels. Puur vakmanschap!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]