Zelfstandig blijven en jezelf verhuisstress besparen met een traplift

In Nederland is er een toenemend aantal mensen dat ervoor kiest om, als ze minder goed ter been zijn, een traplift te kopen. De grote pré van trapliften is dat je langer thuis kunt blijven wonen, in de buurt waar je al tijden woont. Je blijft hierdoor als senior een stuk zelfstandiger en bespaart jezelf tevens een hoop verhuisstress. Maar is een traplift installeren geen aanslag op de uitstraling van de trappengang en het interieur? Hoe kan je een traplift mooi laten overlopen in het interieur? En, mocht je een traplift willen kopen, wat kost een traplift?

Zorgen voor eenheid in een interieur met een traplift: enkele nuttige tips

Wil je eenheid qua woonstijl creëren als je een traplift gaat aanschaffen? Dan is dat prima mogelijk als je rekening houdt met een aantal zaken. Let bij de keuze voor een lift in de eerste plaats op de kleur van de traplift. Veel mensen die een traplift overwegen, denken dat deze alleen in ‘saaie’ kleuren als wit en grijs beschikbaar zijn. Maar gelukkig is er een veel groter kleurenpalet op dit gebied. Rood, bruin, blauw of zwart bijvoorbeeld. Er valt genoeg te kiezen qua kleuren trapliften, van felgekleurd tot zachte pastelkleuren! Een tweede mogelijkheid om de traplift aan te passen op jouw interieur stijl, is de laklaag van de traprails verven. Hier heb je keuze uit kleuren als wit, grijs, bruin of zwart. Een derde truck? Kies bijvoorbeeld voor robuust leer als bekleding, of voor een zachte of stoere stofsoort. Zo kun je dus op allerlei manieren de traplift personaliseren!

 

De gemiddelde kosten van een traplift

Maar wat kost het installeren van een traplift globaal genomen eigenlijk? Qua prijzen is er een verschil tussen nieuwkoop trapliften en tweedehands trapliften. Nieuwe trapliften zijn all-in te koop vanaf zo’n 2700 euro. Tweedehands exemplaren vanaf gemiddeld 2000 euro. Voor deze bedragen krijg je qua waarde veel meer terug!

 

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]