Een lint van led

Led strips zijn ideaal om licht effecten en sfeer aan te brengen in een ruimte. De toepassingen zijn eigenlijk oneindig omdat ze verkrijgbaar zijn in diverse verschillende kleuren en licht sterktes.

Warm en koel

Kleur temperaturen zoals warm en koel wit zijn verschillende tinten van wit licht. Warm wit is het meest geschikt voor huishoudelijke toepassingen vanwege de zachte lichte regeling. Koel wit is een helder, daglicht witte kleur en heeft een Kelvin Rating van ongeveer 6000 K of hoger. Dit licht wordt veel gebruikt voor accent verlichting en indirecte verlichting. Naast wit licht zijn er gekleurde led strips. Deze zijn verkrijgbaar in een vaste kleur zoals rood of groen, maar er zijn ook ledstrip modellen die kleur instelbaar zijn door middel van bijvoorbeeld een afstandsbediening.

Indirect of direct

Led strips als direct licht bijvoorbeeld boven het aanrechtblad, heeft koel wit nodig. Als indirect licht is het verstandig om een led strip met een lage helderheid te kiezen. De helderheid van led strips wordt over het algemeen bepaald door de grootte en het aantal leds op de strip zelf. Hoe meer en grotere leds, hoe helderder de strip.

Styling ID Huis en Tuin Een lint van led

Water en stof

Bepaalde strips zijn bestand tegen water en stof. Dit wordt aangegeven door de IP aanduiding. IP waarden geven de mate van bescherming aan. Hoe hoger het getal hoe hoger de bescherming tegen water en stof. Een IP van 6 en 8 geven de hoogste bescherming. Een waarde ‘0’ geef aan dat er geen bescherming is.

Hierdoor zijn de toepassingen breed. Led strips zijn er zowel voor binnen als buiten, voor vochtige ruimten of zelfs in natte ruimten zoals een aquarium. De montage van led strips is eenvoudig. Meestal worden de strips geplakt of gemonteerd in een profiel. Alle witte led strips, ongeacht of deze koud of warm wit zijn, kunnen gedimd worden. Er zijn diverse mogelijkheden om wit licht te dimmen. Dit kan met een vaste bediening of draadloos middels een afstandsbediening of smartphone.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This