Leerzame tips voor het gebruik van de schuurmachine in huis

Ben je van plan om voor een bepaalde klus in huis een schuurmachine te gebruiken? Dan is het slim om je eerst in te lezen in het gebruik ervan, omdat een schuurmachine enig risico met zich meebrengt. Daarom in dit artikel een aantal tips zodat het werken met een schuurmachine niet alleen makkelijker wordt, maar ook nog eens veiliger.

Tip 1: Schuurpapier

Schuurpapier is papier met harde korrels. Met schuurpapier kun je materiaal van bepaalde oppervlakken verwijderen. Schuurpapier heb je in verschillende grofheden en hoe hoger de P-waarde, hoe fijner het schuurpapier is.

Tip 2: Schuren met de schuurmachine

Wanneer je gaat schuren met de schuurmachine, komt er stof vrij. Daarom is het handiger om buiten te schuren. Wil je met een schuurmachine aan de slag, maar heb je er nog geen een in huis? Een kwalitatieve schuurmachine kopen kan via Mastertools.

Tip 3: Stof opvangen

Met de meeste schuurmachines kun je intern stof opvangen door de stofafzuiging. Dit stof komt dan terecht in een stofzak. Dat is niet alleen fijn voor de hoeveelheid stof, maar scheelt achteraf ook nog eens in het schoonmaken van de ruimte waarin de machine wordt gebruikt. Hoe dan ook komt er altijd wat stof vrij, en dan is een externe stofzuiger erg handig.

Tip 4: Veiligheid eerst

Wanneer je met een schuurmachine aan de slag gaat en veilig wilt werken, dan zijn een stofkap en veiligheidsbril onmisbaar. Daarmee kun je voorkomen dat je stof inademt of in je ogen krijgt. Daarnaast maakt een schuurmachine veel geluid, waardoor het ook slim is om goede gehoorbescherming te dragen.

Tip 5: De schuurmachine vasthouden

Een schuurmachine kun je met een dan wel twee handen vasthouden. Heb je een heel grote schuurmachine? Bedien deze dan altijd met twee handen voor extra veiligheid.

Tip 6: Het snoer van de schuurmachine

Wanneer je een schuurmachine hebt met een snoer of kabel, zorg er dan voor dat je deze naast je houdt en niet tussen je benen. Daarmee voorkom je dat je erover struikelt terwijl je aan het werk bent.

Tip 7: De werkplek opruimen

Ben je klaar met klussen? Ruim dan de ruimte waarin je de schuurmachine hebt gebruikt op. Zo zorg je ervoor dat, wanneer je een volgende keer gaat klussen, de ruimte er weer helemaal schoon uitziet.

Tip 8: De schuurmachine opbergen

Het is belangrijk de schuurmachine goed en veilig op te bergen. Daarmee verleng je namelijk de levensduur van de machine. Berg deze bijvoorbeeld op in een geschikte gereedschapskoffer.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Volg ons op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This