Fotobehang: hoe kies je het juiste materiaal?

Fotobehang is een van de nieuwste trends in interieurland. Een van de grote voordelen van fotobehang is dat je deze zelf kunt ontwerpen en zo een unieke sfeer kunt creëren in de woonkamer, een slaapkamer of in een andere ruimte. Wat betreft de verschillende materialen fotobehang is er de nodige keuze, wat het bepalen van het juiste materiaal lastig kan maken. Gebruik onderstaande adviezen om de juiste beslissing te kunnen maken.

Ga je voor papier- of vliesbehang?

De twee materialen die het vaakst gebruikt worden bij fotobehang, zijn papierbehang en vliesbehang. Wil je fotobehang kopen, dan zijn dit de twee hoofdmaterialen die er zijn. Los van het materiaal wijken beide typen behang van elkaar af in de zin dat vliesbehang als één geheel wordt geleverd terwijl papierbehang in losse delen verkocht wordt. Gebruik je papieren behang met foto-opdruk, dan heb je behangerslijm nodig met een behangtafel. Wil je liever niet aan de klieder gaan met behanglijm? Dan is fotovlies gebruiken een betere optie. Bij vliesbehang smeer je het lijm rechtstreeks op de muur en plak je daar het behang op. Dat scheelt natuurlijk een hoop geklieder en gesmeer!

Behang uit één stuk? Kies vliesbehang

De meeste mensen die fotobehang op de muur aanbrengen, kiezen ervoor om vliesbehang te kopen. Vliesbehang is het gemakkelijkste aan te brengen, maar heeft ook als voordeel dat je na het vastplakken geen naden meer ziet. Vlies is namelijk behang uit één stuk. Ga je dus voor het visueel mooiste resultaat, kies dan voor vliesbehang. Bij fotobehang op papier is er een kans dat je naden op de muur blijft zien.

 

fotobehang-hoe-kies-je-het-juiste-materiaal Fotobehang Wanderlust

De voordelige variant

Een voordeel van fotobehang op papier is dat papierbehang voordeliger. Wil je dus het goedkoopste type fotobehang, dan kun je het beste voor papierbehang gaan. Kies je favoriete foto(‘s) uit en ontwerp jouw ideale behang online!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]