Hoe onderhoud je een PVC-vloer?

PVC-vloeren zijn mooie, onderhoudsvriendelijke vloeren die je in heel veel variaties kunt kopen. Er zijn talloze kleuren en patronen te koop. Ga je een PVC-vloer kopen, dan zou je kunnen denken aan mooie PVC visgraat vloeren of kies je voor de bijzondere variant ‘Hongaarse punt’? Een mooie PVC (Polyvinylchloride) vloer mag dan onderhoudsvriendelijk zijn, het zal toch schoongemaakt moeten worden. Hoe doe je dit en wat kan je beter niet doen?

Waardoor zijn PVC-vloeren onderhoudsvriendelijk?

PVC-vloeren hebben praktisch altijd een beschermende laag, waardoor ze minder snel krassen oplopen of andere schade. Hierdoor is gewoon schoonmaken ruim voldoende en hoeft er niet geschuurd en gelakt of gewaxt te worden zoals bij een houten vloer.

Hoe maak je de vloer schoon?

Een PVC-vloer kan heel eenvoudig gereinigd worden. Even stofzuigen of met een wisser afnemen is voldoende. Bij een vuilere vloer kan er gewoon gedweild worden, dus de vloer is prima schoon te houden. Verder onderhoud is er helemaal niet nodig. Hoe makkelijk wil je het hebben? En toch kan je wel de sfeer van bijvoorbeeld hout in huis halen met zo’n vloer!

 

Styling ID Huis en Tuin Hoe onderhoud je een PVC-vloer

Extra tips

Natuurlijk blijven ook PVC-vloeren mooier als je een paar maatregelen neemt. Als er continue met stoelen en tafels geschoven wordt, komen er helaas ook plekken op deze vloer. Dit is simpel te voorkomen door onder de poten vilt te plakken. Zijn er ongelukjes met vocht? Neem dit zo snel mogelijk op om eventuele schade te voorkomen aan de vloer. Wordt er met schoenen over de vloer gelopen, dan kan een inloopmat helpen om overtollig zand en ander vuil van de schoenen te halen. Hierdoor heeft de vloer minder te verduren en kan je dus langer genieten van een mooie vloer. Let ook op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt die de vloer kunnen aantasten! Bij de koop van de vloer kan je informeren welk middel je het beste kunt gebruiken, maar de meeste verkopers zullen je dit al meedelen!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]