Wonen in 2020

Verduurzamen van de woning en inrichting is een blijvende trend, maar ook de technologie in de woning breidt zich uit. Technologie kan zowel voor comfort zorgen als voor duurzaamheid. Zonnepanelen, infraroodverwarming, slimme apparaten en op afstand bedienbare led verlichting verhogen het comfort en dragen tegelijkertijd bij aan een duurzame samenleving.

Elektriciteit is in eigen beheer en zorgt ook voor de verwarming en warm water eventueel gecombineerd met een warmtepomp. Led verlichting is duurzaam en heeft een laag verbruik. Slimme koelkasten en wasmachines zijn geprogrammeerd op comfort en energiezuinigheid.

Styling ID Tips & Trends Wonen in 2020 redwell-infrarood-verwarming-we-line-wand-model-

Duurzaam

De inrichting van meubels en accessoires is een volgende stap. Ook hier geldt duurzaam en nog eens duurzaam. Het komt erop neer dat de inrichting weinig spullen bevat en uitsluitend voor kwaliteit wordt gekozen. De woonruimte dient rust uit te stralen zonder onnodige spullen. Investeren in kwaliteitsmeubelen die decennialang mee kunnen gaan zal de trend worden in 2020. Deze trend valt mooi samen met de duurzame wereld die we willen creëren.

Styling ID Tips & Trends Wonen in 2020 redwell-infrarood-verwarming-krijtbord-keuken

Bescheiden

Wonen in de steden betekent dikwijls minder grote ruimten, wat weer een slimme inrichting eist. De groep alleenstaanden groeit en dat is te merken aan de krapte in de woningmarkt. Bescheiden ruimten kunnen mooi ingericht worden als er vastgehouden wordt aan evenwicht. Rustige kleuren en planten zijn de trend voor de komende tijd. Opgeruimd staat altijd netjes, maar de golf van minimalistische trends in het design heeft de scherpe kantjes verloren. Industrieel mag ook knus en zacht.

redwell-infrarood-verwarming-pipewave-staand-model-wit

Natuur

De natuur blijft inspiratiebron. Dit betekent planten in het huis. Een plant zorgt voor een gezonder huis. Planten halen schadelijke stoffen zoals carbon dioxide en stofdeeltjes uit de lucht en geven daarvoor zuurstof en een hogere luchtvochtigheid terug. Steigerhout is al een tijdje een trend en we zien steeds meer creatieve manieren van hergebruik tegenkomen. Piet Hein Eek lukt het nog steeds om schitterende designmeubelen te ontwerpen zoals de sloophouten tegelkast of de Tegelkubuskast.

Design

Andere natuurlijke materialen zoals riet, keramiek en jute zijn in. De Scandinavische stijl blijft een gegeven, maar ook meer Oosterse stijlen hebben een eigen identiteit en design. Oude tradities en antiek zoals gebruiksvoorwerpen van vroeger of oud bespeeld speelgoed misstaan niet in een hedendaags interieur. Origineel ADO speelgoed bijvoorbeeld, maar ook het houten speelgoed van Kay Bojesen is de moeite waard zoals de grote houten aap van Limbahout en teak.

Tiny living is voor velen een must geworden. Dit vereist meer creativiteit in de inrichting. Technologie verhoogt verder het comfort. Bij redwellinfraroodverwarming.nl hebben ze dat goed begrepen. Infrarood panelen werken volledig op elektriciteit. Wanneer er eigen stroom wordt opwekt met een zonnestroomsysteem, wordt de woning geheel energieneutraal voorzien van comfortabele warmte. De cirkel van duurzaamheid is bereikt.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This