Licht aan en uit

Elektriciteit schakelingen zijn in nieuwbouwwoningen toch dikwijls een ondergeschoven kindje. Vaak wordt er een beperkt budget aan elektra gespendeerd.

Een minimum aan lichtschakelaars en wandcontactdozen worden aangebracht. Ook over de lichtpunten in het plafond wordt vaak niet goed nagedacht. Die zitten altijd op plaatsen waar je ze niet wilt hebben.

Styling ID Huis en Tuin Licht aan en uit

Integreren

Schakelaars en wandcontactdozen kunnen worden afgestemd op de woning. Het materiaal is verkrijgbaar in vele kleuren en uitvoeringen, waardoor ze volledig in het interieur geïntegreerd worden. De kleurkeuze kan immers aangepast worden aan de kleur van de muur. Bij moderne interieurs kan het schakelmateriaal in vierkante of rechthoekige vormen gekozen worden. Bij klassieke interieurs passen ronde vormen of een schakelaar met houtstructuur. Hetzelfde geldt voor de wandcontactdozen. Deze zijn in verschillende uitvoeringen. Zoals de design wandcontactdozen die tot vier modules te verkrijgen zijn, eventueel gecombineerd met een schakelaar. Vloercontactdozen zijn ook erg prettig onder een tafel of bureau. Het voorkomt vervelende draden op de vloer.

Styling ID Huis en Tuin Licht aan en uit 2

Afstandsbediening

Schakelaars kunnen ook op afstand bediend worden. Wandschakelaars met afstandsbediening zijn ideaal als je vanaf de bank of vanuit het bed het licht wilt bedienen. Afstandsbedieningen kunnen worden voorzien van een dimmerfunctie en led verlichting. Ze zijn zelfs verkrijgbaar in sleutelhangerformaat.

Bakeliet

In de jaren dertig waren er de bakeliet en porseleinen schakelaars. Een draaischakelaar in ronde vorm in de kleuren wit of zwart. Inmiddels is de bakeliet schakelaar uitgegroeid tot een echte designklassieker. Helaas zijn niet alle jaren dertig woningen meer voorzien van bakelieten schakelaars. Meestal werd bij vervanging van het schakelmateriaal gekozen voor kunststof schakelaars. Er worden tegenwoordig prachtige replica’s gemaakt van bakelieten lichtknoppen. Er zijn zelfs bijpassende dimmers en usb aansluitingen.

De meterkast is een installatiekast waar de stroom op een veilige manier verdeeld wordt. Elektrobode levert complete groepenkasten van de beste kwaliteit. In feite kan je er voor de gehele woning terecht.

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This