Loft wonen

De loft staat voor unieke, authentieke elementen en grote ruimtes met hoge raampartijen. Het ombouwen van industriele panden is een trend.

New York

 

Het begrip loft ontstond in de jaren zeventig in New York. In de wijk SoHo, een voormalig industriegebied, trokken kunstenaars, op zoek naar ruime en goedkope atelierruimte, in leegstaande bakstenen panden. Met de groeiende groep creatieve bewoners kwamen er galeries, bars en restaurants. De trend om fabrieksgebouwen tot woningen te verbouwen verspreidde zich vervolgens in de jaren tachtig over heel Amerika, en vond later ook in Europa navolging. Nog steeds is wonen in industrieel erfgoed zeer populair; zo populair dat nu ook de nieuwbouwloft in opmars is. In dat geval wordt met loft een open, vrij indeelbare ruimte bedoeld.

Styling ID Tips en Trends Loft wonen

Inrichting

Een loft is op vele vlakken het tegenovergestelde van een traditioneel woonhuis. In plaats van gescheiden kamers kies je bij een loft juist voor zo veel mogelijk open ruimtes. Op het vlak van inrichten heb je dan ook eindeloos veel mogelijkheden. Door de hoge plafonds, de grote ramen, en de industriële uitstraling is het een extra uitdaging om een warme, landelijke sfeer te creëren. Zeker omdat het een open ruimte is, waarin zo min mogelijk muren en deuren worden gebruikt.

Sfeer

De kleuren en de meubels dienen kenmerkend te zijn voor de loft. Deze zijn bepalend voor de sfeer en uitstraling van een woonkamer in een loftwoning. Woonwinkel Haco biedt hiervoor de juiste meubels. De inrichting dient de industriële charme te behouden. Meubelen met een materiaalmix zoals bijvoorbeeld hout en metaal zorgen ervoor dat het stadse karakter van de loft behouden blijft. Gebruik alleen de hoge muren voor grote meubelstukken, zoals een enorme boekenkast. Hierdoor benadruk je de ruimte en laat je de loft ook echt loft zijn en blijven.

Wonen in een loft, veel mensen dromen ervan. Het is het soort woning dat het decor vormt van films en series als Sex and the City. De loft verovert Nederland. Niet alleen in zijn ‘traditionele’ vorm, in oude fabrieken en loodsen, maar ook als zelf in te richten nieuwbouwcasco.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This