Led in de keuken

De keuken blijft de centrale plek in een woning. Bij open keukens vormen ze een gezamenlijke ruimte met de woonkamer.

De eettafel vormt dikwijls de afscheiding ofschoon ook kookeilanden een functie hierin hebben. Naast alle apparatuur is licht een belangrijk item.

Basis

De basisverlichting wordt gebruikt om de keukenruimte gelijkmatig te verlichten. De stroomaanvoer loopt via het contactpunt in het plafond. Een plafondlamp kan als basis dienen, maar ook inbouwspots in het plafond zijn daarvoor geschikt. Met de plaatsing van een dimmer kan de lichtsterkte naar wens worden ingesteld.

Functioneel

In een keuken wordt gekookt. Zowel boven de kookunit als het natte gedeelte van de keuken is werkverlichting nodig. Functionele verlichting bereik je vooral door spots die weggewerkt zijn. Zijn er kasten boven het aanrecht dan is dit een mooie plek. Wandspots kunnen ook een mooi resultaat opleveren. Boven een keukeneiland kan gewerkt worden met hanglampen. Er zijn schitterende armaturen die de keuken een luxe outlook meegeven. Bijvoorbeeld roestvrij stalen lampen.

Sfeer

Om sfeer te creëren is zacht warm licht nodig. Met een juiste dimmer kun je functioneel licht afwisselen met sfeerlicht. Ledverlichting is bij Budgetlight.nl verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kleuren

Het mooie van ledverlichting is dat het technisch gezien elke kleur licht kan produceren, want de basis kleuren zijn rood, blauw en geel. Met deze kleuren kan eigenlijk elke kleur worden gemengd. Bij led zijn er drie standaard kleuren beschikbaar. Warm wit, koel licht en daglicht. Warm wit geeft een zachte en warme kleur, ideaal voor ruimtes zoals woonkamers, eetkamers en slaapkamers. Koel wit daarentegen is volledig het tegenovergestelde. Het is fel en krachtig, ideaal voor ruimten die een moderne look moeten uitstralen. Warm wit is wellicht de meest populaire ledkleur die er is. Dit komt voornamelijk omdat het qua kleur lijkt op de traditionele gloeilamp.

Kelvin

De kleurtemperatuur van led lampen wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur van de lamp. Verlichting voor woningen is maximaal 3000K. De meest voorkomende lichtkleur is 2700K. Deze is vergelijkbaar met de normale halogeenverlichting en gloeilampen. Staat er bij een ledlamp ‘warm wit’ aangegeven? Dan is dit bijna altijd 2700K.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This