Buitenverlichting: De trends van 2020

De laatste jaren groeit de tuin steeds meer uit tot verlengstuk van je huis. We bouwen mooie overkappingen, investeren in loungesets en plaatsen sfeerhaarden, waardoor we steeds langer van de tuin kunnen genieten. Ook tijdens de donkere dagen zitten we steeds vaker in de tuin. Het is toch altijd heerlijk om bij een knapperend kampvuur te genieten van een glaasje wijn?

Het is dus niet verbazingwekkend dat buitenverlichting een steeds grotere rol begint te spelen in de tuin. Een buitenlamp moet tegenwoordig niet alleen praktisch zijn, hij moet ook nog eens zorgen voor een fijne sfeer in de tuin. Daarnaast zorgt goede buitenverlichting voor extra veiligheid. Tijd dus om wat meer aandacht te besteden aan de verlichting in de tuin! Wij hebben alvast gekeken naar de trends op het gebied van buitenlampen.

Filament buitenlampen

Filament lampen zagen we al enige tijd in het interieur, maar nu zijn er ook fantastische exemplaren te krijgen voor buiten! Filament buitenlampen zijn buitenlampen, die lijken op een ouderwetse gloeilamp. Deze lampen hebben een zichtbare gloeidraad waardoor ze een vintage look krijgen. Ouderwets zijn deze buitenlampen zeker niet! Ze mogen dan lijken op een gloeilamp, filament lampen zijn duurzame Led lampen die uitermate geschikt zijn voor buitengebruik. Ze zijn te krijgen als wandlampen of staande lampen, maar ook een slinger van filament lampen ziet er hartstikke gezellig uit in de tuin.

 

Buitenlampen met sensors

Steeds meer buitenlampen hebben geΓ―ntegreerde sensors die reageren op beweging of licht/donker. Deze buitenlampen gaan automatisch aan als het nodig is wat zorgt voor extra veiligheid in de tuin of bij de voordeur. Er zijn Philips buitenlampen met sensor te krijgen, maar je kunt ook kiezen voor Steinel buitenlampen. Beiden staan bekend om hun goede kwaliteit. Koop deze buitenlampen met sensor en je hoeft je jarenlang geen zorgen te maken over je buitenverlichting!

Β 

Dimmen

Dimmende lampen zijn tegenwoordig niet alleen voor binnen, ook in de tuin komen ze goed van pas! Door de buitenlampen te dimmen kan je veel energie besparen. Ook is het met dimmende buitenlampen veel makkelijker om de sfeer in de tuin te bepalen. Als je lekker een boek wil lezen heb je bijvoorbeeld wat feller licht nodig, maar niemand zit te wachten op een romantisch etentje onder een felle TL-balk. Buitenlampen met dimmer zorgen dus voor extra sfeer. Ideaal voor die lange avonden bij de vuurkorf!

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Hulc Publicer

Pin It on Pinterest

Share This