3 tips om je slaapkamer winterproof te maken

Toegegeven, het nieuwe jaar is warmer begonnen dan voorgaande jaren. De winter is echter nog lang, en voor je het weet staan de ijskristallen weer op de ramen. Misschien valt er zelfs sneeuw! Hoog tijd dus om de slaapkamer winterproof te maken.

Tip 1: Winterdekbed

Een goede nachtrust begint met een fijn dekbed. In de winter is een dekbed van eendendons een must. Eendendons dekbedden zijn licht maar hebben een erg hoge isolatiewaarde. Ideaal dus voor kille winternachten. Daarnaast heeft eendendons een hoge vochtopname. Hierdoor is een dekbed van eendendons ook geschikt voor mensen die veel transpireren. Je hoort nogal eens dat ganzendons beter is dan eendendons. Vroeger wat dit misschien waar, maar tegenwoordig is er ook eendendons van erg hoge kwaliteit. Goede eendendons is zelfs beter dan matige kwaliteit ganzendons en vaak verkrijgbaar voor een lagere prijs.
Styling ID Tips & Trends 3 tips om je slaapkamer winterproof te maken

Tip 2: Knus met kleden

De slaapkamer wordt nogal eens verwaarloosd als het gaat om inrichting. Zonde, want al met al breng je toch vrij veel uren door in je slaapkamer! Niets is fijner dan een knusse slaapkamer waar je je kan terugtrekken tijdens de lange winternachten. We mogen dus best wat meer moeite doen op de boel gezellig te maken.

Met een kleed of tapijt voeg je meteen warmte toe aan je slaapkamer, en het is ook nog eens fijn aan je voeten als je ’s ochtends uit bed stapt. Daarnaast kan je met kleine accessoires ook al veel bereiken. Denk bijvoorbeeld aan gezellige kussentjes waar je in weg kan zakken als je vroeg naar bed gaat, of rustgevende prenten voor aan de muur.

Tip 3: Sfeerverlichting

In de winter is het al vroeg donker. Nu heeft bijna iedereen wel een lampje op het nachtkastje staan, maar dit komt lang niet altijd ten goede van de sfeer. Met sfeerverlichting kan je je hele slaapkamer omtoveren tot een knus toevluchtsoord. Hang bijvoorbeeld lichtsnoeren op om de kerstsfeer wat langer vast te houden, of creëer een Duizend-en-een-nacht sfeer met oosterse lampions!

Met weinig moeite kan je je hele slaapkamer omtoveren tot knus winterparadijs. Ga dus snel aan de slag, dan kan je daarna wegdromen onder je donzen dekbed!

Nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Like ons op Facebook

Volg ons op Pinterest

Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This