Tips voor een mooi verlichte badkamer

De badkamer van nu is een volwaardige leefruimte, waarbij ontspanning voorop staat. Hierbij speelt de inrichting, de keuze voor kleuren en materialen van het sanitair en meubels een belangrijke rol.

Naast uitstraling is de verlichting in deze ruimte heel belangrijk. We poetsen er onze tanden, genieten van een ontspannen bad of verfrissende douche. Om ieder moment van de dag gebruik te kunnen maken van de badkamer, is een goed lichtplan dan ook heel belangrijk. Met deze tips creëer je de perfecte verlichting in de badkamer.

Veiligheid

Het is van groot belang dat de verlichting in een badkamer veilig en betrouwbaar is. LED verlichting is uitermate geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Deze vorm van verlichting wordt minder warm en is spatwaterdicht. Er zijn zelfs spots die je veilig in de doucheruimte kan plaatsen. Deze LED verlichting heeft een hoge waterdichtheid, waarmee je kortsluiting voorkomt en alle gezinsleden kunnen genieten van een mooi verlichte ruimte.

Lichtplan

Ook in de badkamer is het goed om van tevoren een lichtplan te maken. Stel jezelf de vraag welke verlichting, je waar wilt gebruiken. Bij functionele verlichting kan je je make-up beter aanbrengen of je gezicht scheren, deze meestal gerichte en fellere verlichting is dus bij de spiegel een pré. Met de basis verlichting kan je in het donker even snel iets pakken. De sfeerverlichting zorgt voor de wellness ervaring.

tips-voor-een-mooi-verlichte-badkamer 2

Inbouw LED verlichting

Een verlaagt plafond met meerdere inbouwspots zorgt voor een prachtig verdeelde lichtbundel. Bij deze soort verlichting spreken we vaak van basisverlichting. Maar wanneer je ervoor zorgt dat deze LED spots dimbaar zijn, kan je de felheid van de verlichting regelen. Hiermee bepaal je de sfeer in de ruimte en wordt jouw privé moment extra fijn. Voor de algemene verlichting kun je ook gebruik maken van wandarmaturen.

Energiezuinige verlichting

Een goed verlichte badkamer is dus van essentieel belang. Een badkamer zonder ramen heeft bijvoorbeeld meer lampen nodig, omdat deze overdag ook aan moeten staan. In dit geval zijn LED spots de beste keuze, omdat je met deze verlichting energiekosten bespaart. LED verlichting is ook een zeer duurzame keuze. De spots branden drie keer langer als een spaarlamp, tien keer langer als een halogeenlamp en nog veel langer als de gemiddelde gloeilamp! Dit is dan ook de meest milieuvriendelijke oplossing.

Extra sfeer en accenten

Wil je bepaalde meubels of plekken extra accentueren? Maak dan eens gebruik van zogenaamde LED strips. Mooi om lades te verlichten of het bad optisch te laten zweven in de ruimte. Of om ’s nachts het toilet veilig te vinden, zonder het grote licht te gebruiken.

Nieuwsbrief

[et_bloom_inline optin_id="optin_4"]